I Am The New Economy

 

T-shirt

Ik heb een nieuw T-shirt! Met het mooie opschrift: I am The New Economy. Het is een cadeautje van mijn mentor Tara Gentile. Helemaal vanuit de VS in een pakketje naar Tiel verscheept. En ik ben er superblij mee.

Tara zegt: “The New Economy is a network of small business owners leveraging the power of the internet to transform their communities, their families, and themselves.”.

Ondernemerschap

Toen ik in 2011 definitief koos voor het ondernemerschap ben ik heel bewust uit het oude systeem gestapt. Het oude Sociaal Werk, gedreven door subsidies en een voortdurende twijfel over de resultaten die worden neergezet, kon me niet meer bieden wat ik nodig had. Mijn dromen en drive om impact te hebben hadden een passender vehikel nodig.

Zoektocht

Het ondernemerschap is me niet komen aanwaaien. Het is een ferme zoektocht. Nog steeds. Maar wel een zoektocht in vrijheid. Ik bots niet meer tegen de grenzen van een organisatie op. Er is geen manager of collega die tegen me zegt: “moet dat nu echt?”. En in de afgelopen jaren is mijn impact fors gegroeid. Met mijn droom bereik ik nu duizenden sociaal werkers over de hele wereld.

Nieuwe mogelijkheden 

Het is niet zo gek dat de Sociaal Werkers die ik ontmoet ook dromers zijn. Met een drive. Ook op zoek naar een vorm, een vehikel. Op zoek naar nieuwe mogelijkheden. Gisteren sprak ik nog iemand die werkt bij een organisatie die het ondernemende werken stimuleert. Maar in de praktijk komt het erop neer dat haar manager het eng vind dat zij ondernemend is. Haar geen ruimte geeft. Dat doet pijn.

Transformatie

Ik vraag me dan nu ook oprecht af of we in staat zijn om met de bestaande organisaties in het oude systeem aan te haken bij de opkomst van de nieuwe economy. Lukt het ons om de power van het internet optimaal te benutten om de samenleving, communities, families en onszelf te transformeren? Of hebben we een nieuw systeem nodig?

Toekomst

Ik geloof zelf in een toekomst waarin steeds meer Sociaal Werkers mooie bedrijven bouwen. Nieuwe systemen. Nieuwe moderne bedrijven die volop de power van het internet gebruiken. Die moeiteloos aansluiten bij de Nieuwe Economie hier in ons land en global. Sociaal Werkers die moedig zijn, die ruimte geven aan hun droom, die True Leaders of Change worden.

Moedig

Moed heb je wel nodig. Maar als je durft dan heb je ook wat! En ik? Ik denk dat ik over niet al te lange tijd ook T-shirts ga uitdelen!

Sociaal Werker in hart en nieren? Ontdek nu de ONDERNEMER in jou!

Doe de [gratis] test en ontvang een waardevol rapport met jouw profiel, tips, inzichten en een leuke oefening.
Ga hier naar de test >>>

Laat wat van je horen

*