Ontdek je plek, positioneren voor welzijnsorganisaties

Welzijnsorganisaties willen graag aan de slag met marketing maar dat is best nog lastig want waar begin je? Daarom in deze workshop aandacht voor de basis van marketing: positioneren. We staan ook stil bij het werken voor meerdere doelgroepen omdat het dan belangrijk is dat je segmenteert. Omdat ik goede ervaring heb met het Propositiehuis van Syntens, werken we met dit model. In kleine groepen zullen de deelnemers keuzes maken: Wie zijn mijn klanten, wat is hun behoefte, hoe ga ik ze daarbij helpen, waarom werkt dit en wat onderscheidt mij van mijn concurrenten. Na afloop hebben de deelnemers voldoende input voor de positionering van hun welzijnsorganisatie om na het weekend mee aan de slag te gaan.

In deze workshop leert u wat positioneren is. Een heldere positionering is voorwaarde voor gerichte en doeltreffende marketingcommunicatie. Op basis van het Propositiehuis beginnen we bij de vraag wie uw klanten zijn. U gaat keuzes maken en focus leggen. Vervolgens gaan we kijken wat de behoefte van uw klanten is en hoe u ze daarbij gaat helpen. Als u de antwoorden op deze vragen kent, is de laatste belangrijke vraag wie uw concurrenten zijn. Met al deze ingredienten bent u in staat uw marketingboodschap te formuleren. Daarmee besluiten we dan ook deze intensieve workshop. Na een korte inleiding bij iedere bouwsteen van het Propositiehuis gaat u in kleine groepjes aan de slag om voor uw eigen oganisatie het Propositiehuis in te vullen.

Praktische zaken:

  • Datum: gepland in 2011. Abonneer je op WNmarketinginspiratie om op de hoogte te blijven!
  • Locatie: Buitensporig, Tiel
  • Kosten: 150,00 euro (exclusief btw, inclusief lunch en een reader)
  • Deelnemers: maximaal 20
  • Bestemd voor: directeuren, managers, medewerkers marketing, communicatie en pr.

Programma:

09.00-09.30: ontvangst

09.30-09.45: introductie Propositiehuis

09.45-11.00: klanten en klantbehoeften

11.00-11.15: pauze

11.15-12.15: beloften en concurrentie

12.15-13.00: marketingboodschap

13.00-14.00: lunch in het restaurant

Inschrijven:

Trackbacks

  1. […] “Ontdek je plek, positioneren voor welzijnsorganisaties” op 8 oktober aanstaande. Hier lees je er meer over. Tags:branding, marketing, personal branding, […]

Laat wat van je horen

*