Scoren met videomarketing

Videomarketing is hot. Waarom? Omdat Google dol is op video en omdat je inmiddels 60% van de internetende Nederlanders, waaronder ook jouw klanten, kunt bereiken met een video op Youtube. Stap nu over de drempel en ga aan de slag met videomarketing. Wat zijn de voordelen van videomarketing?

  • Video is snel en makkelijk. Soms is praten makkelijker dan schrijven en met het juiste materiaal kun je ideeën en aankondigingen snel op het internet krijgen.
  • Video is persoonlijk. Je maakt heel direct contact met jouw klanten of opdrachtgever. Mensen leren jou, jouw organisatie en diensten op een laagdrempelige manier kennen.
  • Video maakt je vindbaar. Wanneer je video inzet als onderdeel van jouw brandingstrategie, versterkt dit jouw online positie en verhoog je zo jouw vindbaarheid.
  • Video laat zien dat je betrouwbaar en deskundig bent. Je kunt letterlijk laten zien wat je in huis hebt. Je kunt bouwen aan jouw autoriteit.

Videomarketing is toepasbaar voor allerlei vormen van communicatie. Je kunt kiezen voor professionele bedrijfsvideo’s of voor een eenvoudige opname met een handheldcamera (ik gebruik de Flip of de webcam van mijn pc). Zelf geef ik de voorkeur aan eenvoudige opnames zodat wat jij wilt laten zien overkomt zoals het daadwerkelijk is. Niet meer en niet minder. Authenticiteit wordt zeer gewaardeerd. Wat kun je allemaal doen met video?

  • Gebruik video om de testimonials van jouw klanten nog sterker te maken. De complimenten en het lachende gezicht van jouw ambassadeurs zeggen nog meer dan een geschreven tekst.
  • Gebruik video om waardevolle informatie over te dragen. Je kunt jouw klanten laten zien hoe bijv. de alarmering werkt, hoe je een val kunt breken of hoe je een buurtruzie oplost.
  • Gebruik video om jouw klanten een kijkje te geven achter jouw voordeur. Je kunt locaties laten zien maar ook medewerkers. Laat bijvoorbeeld jouw medewerkers zich in korte filmpjes van maximaal twee minuten aan jouw klanten voorstellen.

Zeker, het is enorm eng om met je hoofd in beeld te verschijnen en het dan ook nog uit te venten door het op youtube te zetten. Maar als je over die drempel heen bent zul je ook merken hoe leuk het is en hoe zeer jouw klanten de filmpjes waarderen. De video’s kunnen jouw marketingboodschap enorm veel kracht bijzetten.

Zoals alle marketingtechnieken heeft ook videomarketing maximaal effect als het is ingebed in jouw marketingstrategie. Heb je nog niet helder hoe jouw strategie eruit ziet kom dan naar de workshop “Ontdek je plek, positioneren voor welzijnsorganisaties” op 8 oktober aanstaande. Hier lees je er meer over.

Laat wat van je horen

*