Tips voor ondernemende welzijnswerkers

Het was toen Joop Kools bij de brainstorm welzijn 2.0 zei: ‘we zouden veel meer kunnen leren van het MKB’, dat ik me realiseerde hoe bijzonder deze opmerking was en ter plekke besloot deze blog hieraan te wijden.

Welzijnsorganisaties die lid zijn van de MOgroep zijn namelijk automatisch lid van MKB Nederland. En dat is niet zo gek geregeld door de MOgroep want als ondernemers vallen we natuurlijk ook gewoon onder de noemer van het MKB. Dat zijn we toch? Ondernemers? Tijdens een professionaliseringsbijeenkomst van FCB met de inspirerende titel ‘De ondernemende welzijnswerker’, waren er echter wel wat kanttekeningen van de deelnemers:

•Ik wil wel ondernemend zijn maar ik ben geen verkoper

•Ik houd er niet van om op de voorgrond te staan en te vertellen hoe goed ik ben

•Ik heb helemaal geen tijd om ondernemend te zijn

•Ik heb te weinig zicht op de markt.

Dus we willen wel ondernemend zijn maar vinden het ook nogal lastig omdat we er ideeën bij hebben die niet zo uitvoerbaar lijken. Hoe kunnen we dan ons voordeel doen met het lidmaatschap van het MKB?

Hier heb ik wat tips voor jullie:

•Ga op de eerste plaats eens in gesprek met collega MKB-ers uit andere branches. Je zult verbaasd zijn over de overeenkomsten in ondernemerschap.

•Als je meedoet met regionale MKB bijeenkomsten ontmoet je collega-ondernemers van dichtbij waar je jouw voordeel mee kunt doen.

•Maak gebruik van alle innovatieve kennis die er voor het MKB voorhanden is en leer daarvan. Het maakt je sterk in ondernemerschap!

Als het gaat om marketingkennis zul je ontdekken dat moderne marketing gaat om pullmarketing en dat ‘jezelf verkopen’ zelfs uit den boze is (in mijn workshops en trainingen merk ik dat dit voor veel welzijnswerkers een regelrechte opluchting is).

•Ga naar de gratis workshops van Syntens en vraag hun innovatieadviseurs om gratis advies.

•Doe je voordeel met subsidies voor het MKB zoals de innovatievouchers.

•Je kunt je nu nog aanmelden voor de MKB krachtcentrale op 30 november voor een flinke dosis ondernemersenergie.

•Ben je op zoek naar een groei impuls? Het MKB staat samen sterk tijdens de manifestatie op 8 december. Boeiende workshops en sprekers, centraal in Nederland en helemaal gratis.

Op 8 december ben ik ook van de partij. Het zou leuk zijn je daar te ontmoeten!

Laat wat van je horen

*