Collegialiteit

We weten allemaal dat de bezuinigingen in het welzijnswerk veel verdriet en onmacht met zich meebrengen. Maar ik hoor ook verhalen over sterke collegialiteit, samen huilen en de schouders eronder zetten.

Onderstaande oproep kwam gisteren binnen via het contactformulier van mijn site www.welzijnnederland.nl

Ik geef de oproep bij deze graag door aan mijn netwerk. Martine, bij deze!

OPROEP

Geachte heer, mevrouw,

Ik ben Martine Jongenelen van SIW, Sterk in Welzijn, en wil via deze weg een beroep op u doen.
Ik zal even kort uitleggen wie en wat SIW precies is. SIW is een brede welzijnsorganisatie in Roosendaal die zich bezig houdt met jongerenwerk, ouderenwerk en alles wat nodig is om een buurthuis draaiende te houden. Kortom een organisatie met heel veel diverse talenten.
Helaas heeft de gemeente gigantische bezuinigingen aangekondigde waardoor zo’n 50 collega’s vanuit diverse functies per 01 januari 2012 geen baan meer hebben. Het gaat hier om collega’s die zich jaar en dag voor 100% hebben ingezet om op wat voor gebied dan ook de samenleving van Roosendaal die extra boost te geven die sommige mensen in onze samenleving zo nu en dan echt nodig hebben.
Ik gun al deze collega’s zo graag een nieuwe uitdaging. Het is om deze reden dat ik een beroep op u doe. Om te voorkomen dat al deze collega’s in de WW terecht komen, ben ik bezig om deze oproep heel breed uit te zetten. Enigszins kan dit gezien worden als een huis-aan-huis actie, met respect en met een knipoog naar mijn collega’s. Maar met in mijn achterhoofd wetende dat bijna 75% van de vacatures niet zichtbaar zijn op de arbeidsmarkt, en al ingevuld worden via open sollicitaties en netwerken.
Ik zou het zeer op prijs stellen dat binnen uw organisatie of via uw netwerk deze oproep wordt uitgezet en bij de juiste mensen onder de aandacht zou worden gebracht.
Voor de volledigheid voeg ik er eveneens een overzicht bij van de medewerkers die heel erg graag een nieuwe stap in hun carrière willen zetten.
Ik ben ervan overtuigd dat als ergens een deur dichtklapt, er ergens anders wel weer één opengaat. En dit wil ik graag ook kunnen meegeven aan mijn collega’s.
Hartelijk dank alvast voor de tijd die u hierin wilt steken, in ieder geval al voor het lezen van deze mail.
Ik hoef het eigenlijk niet te zeggen maar doe het toch: vanzelfsprekend zijn alle collega’s bereid om het een en ander nader te komen toelichten.

De diverse sociaal cultureel werkers van SIW die breed inzetbaar zijn

Vera Vandenbulcke, werkt 11 jaar bij SIW en is teamleider sociaal cultureel werk. Vera is  59 jaar en heel breed inzetbaar. De laatste jaren heeft zij zowel veel betekent in het Ouderenwerk als in het Jongerenwerk. Vera is een sympathieke collega die graag wat betekent voor haar medemens. Vera is niet alleen sociaal cultureel werker maar kan zeker veelzijdig worden ingezet. Er kan hier gedacht worden aan het begeleiden van jongeren op een school maar Vera heeft nog veel meer in haar mars. Vera is te bereiken op  0164 23 52 45

Marja van Gastel, werkt 12 jaar voor SIW als Coördinator/activiteitenbegeleide van diverse projecten. Marja is een echt mensen mens. Ze voelt zich zeer betrokken met de mensen waar zij iets voor kan betekenen. Marja is 58 jaar en wil zeker nog niet thuis komen te zitten. Marja wil iets kunnen blijven betekenen in de maatschappij. Ze kan van de dingen die ze voor een ander voor elkaar heeft gekregen ontzettend genieten, omdat ze weer eens iemand heeft kunnen helpen. Marja is te bereiken op 076 58 77 172

Mimouna Kasrioui, werkt 12 jaar voor SIW als medewerker van projecten zoals Opstapje. Opstapje begeleid jonge gezinnen in een stukje opvoeding. Mimouna is 43 jaar en wil haar kwaliteiten graag blijven inzetten. Mimouna werkt nu voornamelijk met jonge gezinnen maar een andere doelgroep zou zeker ook tot de mogelijk behoren. Mimouna is te bereiken op 06 46 37 05 45

Nergiz Akkoyun, werkt 5 jaar  voor SIW en eveneens als medewerker van projecten zoals Opstapje. Nergiz is 40 jaar. Nergiz wil eveneens actief op de arbeidsmarkt blijven. Nergiz weet hoe ze een doel moet bereiken en gaat hier dan ook helemaal voor. Uiteraard is Nergiz persoonlijk te benaderen zodat zij kan aangeven waar haar interesses nog meer naar uit gaan. Nergiz is te bereiken op 06 54 31 07 72

Nadia Karmoudi, werkt 12 jaar bij SIW als medewerker van projecten zoals Opstapje. Nadia is heel veelzijdig. Ze heeft een behoorlijke talenknobbel en is ambitieus. Dit laatste siert Nadia want voor haar is geen berg te hoog of geen dal te laag. Nadia is echt een doorzetter. Vorig jaar heeft ze naast haar werk en haar gezin nog een HBO studie gevolgd zodat zij nog beter haar talenten kan inzetten.    Nadia 44 is jaar en een bijzonder prettig persoon. Nadia is te bereiken op  06 28 93 10 00

Hans  van Nieulande, werkt 6 jaar voor SIW als sociaal cultureel werker. Hans is 33 jaar en heeft  ontzettend veel in zijn mars. Hans is erg goed in het werk met jongeren. Hij weet ze te stimuleren en te boeien. Hans is zeker een collega die altijd klaar staat voor wie een beroep op hem doet. Hans is een harde werker die heel goed weet wat er van hem wordt gevraagd. Hans is  te bereiken op  06 41 51 19 87 of per mail hgamvnieulande@hotmail.com

Coen Buijk, werkt 4 jaar als sociaal cultureel werker op diverse locaties van SIW, Coen is 28 jaar. Coen is erg goed in het werken met wat moeilijkere jeugd. Hij weet echt het respect bij deze groep te winnen. Coen is een enthousiaste collega die zijn enthousiasme zeker over kan dragen aan anderen. Coen staat nog aan het begin van zijn carrière maar wil zich zeker op de arbeidsmarkt waar gaan maken. Hij is sportief en weet andere hier ook in mee te nemen. Coen is te bereiken op 06 29 54 61 75

Sevim Isik-Andic, werkt 11 jaar bij SIW als sociaal cultureel werker en allochtone intermediair. Sevim is 41 jaar en wil erg graag aan het werk blijven. Sevim kan bergen verzetten alleen de berg waar ze nu aan werkt verdwijnt. Sevim heeft kennis van zaken en wil wat kunnen betekenen voor haar medemens.  Ze geeft haar medemens graag advies en wil niemand van het kastje naar de muur sturen. Sevim is veelzijdig en wil graag een baan waar ze betekenisvol het nodige in kan aanpakken. Sevim is te bereiken op 06 41 80 48 42

Joyce de Kerk, werkt 6 jaar als sociaal cultureel werker voor SIW. Joyce is 27 jaar en werkt graag met jongeren. Ze houdt ervan om activiteiten te organiseren en regelt graag alles wat hierbij komt kijken. Joyce is breed inzetbaar en wil graag een baan met de nodige uitdaging. Joyce is te bereiken op 0165 63 17 42

Leshly Konings, werkt 6 jaar als teamleider voor SIW. Leshly is 53 jaar en hij is nog volop met een studie bezig zodat hij zijn kwaliteiten nog beter kan inzetten. Leshly weet hoe hij problemen moet aanpakken en neemt hier zeker de leiding in. Leshly weet hoe hij contacten moet leggen en hij weet hoe hij mensen moet motiveren. Leshly is te bereiken op 0164 21 02 34

Murat Tolu, werkt 4 jaar  als sociaal cultureel werker voor SIW. Murat is 23 jaar en staat nog aan het begin van zijn carrière en is er dus echt klaar voor om hier verder mee aan de slag te gaan. Murat weet jongeren in allerlei situaties te motiveren richting een betekenisvol iets. Murat weet van aanpakken en laat niet over zich heen lopen. Murat is een doorzetter en een sympathieke collega. Murat is breed inzetbaar en hij houdt wel van een uitdaging.  Murat is te bereiken op 06 143 53 292 en op e-mailadres murat.tolu@live.nl

Aysen Beydemir, werkt 9 jaar als allochtone intermediair voor SIW. Aysen is 43 jaar en heeft onlangs nog een scholing gevolgd op het gebied van MBA. Aysen wil graag verder met haar carrière en probeert hier alles uit te halen. Aysen is gedreven en neemt de zaken goed op waar zij op dat moment voor staat. Aysen is breder inzetbaar. Aysen is te bereiken op 06 29 27 87 87

Oscar van Vlijmen. Oscar heeft 15 maanden gewerkt als medewerker aan het STA project en doet hier nu vrijwilligerswerk in. Vanuit het STA-project worden mensen geholpen die leven op de armoedegrens of over deze grens al heen zijn. Oscar loodst of begeleid deze mensen door “het van het kastje naar de muur systeem”.  Oscar kan goed functioneren in een team. Hij weet hoe hij dienstverlenend te werk moet gaan.  Administratief heeft hij altijd alles netjes verzorgd. Oscar is te bereiken op 06 12 51 95 36 of per mail ovv123@gmail.com

Anton van Bijnen, Anton heeft dit jaar SIW al moeten verlaten en is nog naarstig op zoek naar een boeiende baan. Anton heeft bij SIW gewerkt als Opbouwwerker en coördinator van diverse projecten. Anton wil niet thuis blijven zitten en wil zeker nog wat van zijn verder carrière maken. Anton is 59 jaar en heeft nog zeker een aantal jaren om zich voor een werkgever volledig in te zetten. Anton is inzetbaar in diverse projecten waar hij de coördinatie zeker voor kan verzorgen. Anton is te bereiken op 06 28 25 42 46 of via antonvanbijnen@casema.nl

 

Laat wat van je horen

*