De mythe van de kleine stapjes

Op momenten dat je een groots idee krijgt, uit wil breken, een ingrijpend besluit wilt nemen gebeurt het: doe maar kleine stapjes …

De methode van de kleine stapjes is zeer zeker zinvol. Zeker als je berg op moet. Tegelijk zie ik ook dat de methode ons tegenhoudt. Ons klein houdt. Wat wellicht als troost bedoeld is kan jou tegenhouden in jouw groei. Zeker grootse plannen en ideeën zijn vaak doodeng. Grootse plannen en ideeën vragen echter ook om grote stappen. En het lef om die stappen te zetten.

Grote stappen moet je maken als het nodig is. Omdat je barst van de passie, omdat je overtuigd bent dat dit het is, omdat je moet ingrijpen om nog meer ongelukken te voorkomen. Omdat je als directeur van een welzijnsorganisatie nu moet kantelen. Omdat je als professional je hart gaat volgen.

Kies je voor de kleine stapjes dan loop je het risico dat je jouw grote kans mist. Dat jouw passie als een vuurtje dooft, dat een ander er met jouw idee vandoor gaat, dat je uiteindelijk te laat bent. Dat je de deuren van jouw welzijnsorganisatie moet sluiten, dat je eindigt als zure welzijnswerker.

Het helpt enorm als jij jouw eigen aanmoediging organiseert. Verzamel mensen om je heen die jou uitdagen en moed inspreken (in plaats van jou klein houden met het advies van de kleine stapjes).

Moedig zelf ook anderen aan om grote stappen te zetten. Ik hoop dat ik met dit blog een kleine aanmoediging heb gegeven voor jouw grote stap! Kom op, je durft het!


Laat wat van je horen

*