7 supertips waarmee jij jouw “ruimte voor de professional” pakt

“Ruimte voor de professional” is een van die geweldige bakens van Welzijn Nieuwe Stijl! Dit is ruimte voor jou. Je wordt uitgenodigd om die te pakken en om jouw dromen waar te maken. Doe jij dit ook? Ik heb 7 supertips voor je:

1. sta stil

Sta eerst eens stil om te dromen. Wat is jouw diepste wens? Een galajurk? Een nieuwe opleiding? Ander werk? Een droomproject voor jouw klanten? Welzijnswerker van het jaar worden? Durf te dromen en neem de ruimte om jouw ogen eerst eens dicht te doen.

2. zeg eens nee

Iedere keer als je ‘ja’ zegt tegen een vraag, een opdracht, een klus die je liever niet doet, zeg je ‘nee’ tegen jezelf. Tegen de dingen die jij het liefste wilt doen voor jouw klanten en voor jouzelf. Omdat die je dichter bij jouw doel brengen. Maar als je je steeds laat afleiden door ‘ja’ te zeggen tegen anderen, neem je niet de ruimte waar jij recht op hebt. Dus zeg eens ‘nee’ tegen de ander en ‘ja’ tegen jezelf.

3. doe eens gek

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Er verandert helemaal niets. Dus doe het eens anders, doe eens gek! Daar ben je professional voor. Je krijg daar nu de ruimte voor: bespreek jouw ideeën en dromen en ga ermee aan de slag.

4. ga niet wachten

Doe het nu! Vertrouw op jouw professionaliteit. Wachten is funest. Want waar wacht je op? Tot je er klaar voor bent? Geloof me, dat ben je nooit! Totdat de ander begint? Dan kun je meestal erg lang wachten. Die ruimte is er ook nu (en misschien straks niet meer …)

5. vertel over jouw droom

Het delen van jouw droom maakt het al een beetje meer waar. Vertel het aan mensen van wie je houdt, collega’s die je vertrouwt, collega’s met wie jij jouw ruimte wilt delen. Je zorgt op deze manier voor zogenaamde accountability. Deze mensen houden je bij de les want ze zullen je vragen hoe het met jouw droom gaat.

6. vraag om hulp

Je hoeft niet alles alleen te doen. Er is zoveel kennis, geld en aanmoediging aanwezig waardoor het voor jou zoveel makkelijker wordt. Schakel jouw netwerken in. Vraag om hulp op twitter en facebook. Doe aan co-creatie met jouw klanten. Maak op deze manier jouw ruimte groter.

7. vier jouw succes

Grote dromen en kleine dromen kunnen allemaal uitkomen als jij eraan werkt. Als jij de ruimte pakt die je nu krijgt als professional. Om het beter te maken voor jezelf en voor jouw klanten. Vier dan ieder succes, groot en klein omdat dit de stap naar het volgende succes alleen maar makkelijker maakt.

Vind je het lastig om alleen te doen? Ik help je graag met mijn bijscholing in Welzijn Nieuwe Stijl, “Profileren met Passie”. Hier kun je er alles over lezen >>>

Nu ben ik benieuwd hoe jij jouw ruimte pakt als professional. Heb je een manier of methode die jou daarbij helpt? Heb je hier afspraken over gemaakt met jouw manager? Laat het ons hieronder in de reacties weten. Jouw ervaring kan anderen helpen! Je kunt natuurlijk ook met de shareknoppen dit artikel delen met jouw netwerk. Gaaf als je dit wilt doen!

Laat wat van je horen

*