Social professional of hockeymeisje? Wat vindt Google van jou?

Kan het jou wat schelen wat Google van jou vindt? Ik hoor je denken: “Pff als ik me daar ook nog druk om moet maken …”. En ik zou je zo graag gelijk willen geven, je gerust willen stellen: “Nee joh, wat kan jou dat nou schelen!”.

Maar ik doe het niet. Dit gaat namelijk helemaal niet om Google. Dit gaat om jou. Google maakt slechts zichtbaar hoe jij je als social professional profileert. En besteed je hier weinig aandacht aan dan is misschien het enige wat Google kan vinden de hockeyuitslagen van 10 jaar geleden toen jij meedeed aan een nationaal toernooi omdat je namelijk best aardig kon hockeyen.

Nog wat andere voorbeelden:

  • jouw naam is een veel voorkomende en een naamgenoot staat prominent op mokkels(punt)nl: mensen die jou zoeken zullen denken “is ze het nu wel of niet?”
  • je hebt ooit een boze brief ingezonden over te laag vliegende vliegtuigen over jouw woonwijk en die brief staat op nr 1 in Google voor iedereen te lezen
  • in de notulen van de ouderraad van school (prominent als eerste zoekresultaat in Google) staat voor iedereen te lezen dat je van dan tot dan met vakantie bent (oeps!)

Pijnlijk? Misschien. Irritant? Ja! Laatst hoorde ik een ouderenwerker verzuchten dat ze al eens een mail naar Google had gestuurd met het verzoek om het te verwijderen. Ze heeft nooit een antwoord gehad.

Maar er is een andere manier om hieraan te werken. Jouw online identiteit is een afspiegeling van hoe jij jezelf profileert. En daarop kan je sturen. Google maar eens op mijn naam.

Hoe je dit aanpakt ga ik je leren. Ik ontwikkel op dit moment een fantastisch nieuw trainingsprogramma met alle ins en outs voor jou over personal branding voor sociaal werkers. Zodat jij jezelf profileert als professioneel, zichtbaar en ondernemend! Volgens mij is dat de perfecte omschrijving voor de sociaal werker anno 2013! Een sociaal werker die door klanten en opdrachtgevers gezien wordt in zijn professionaliteit.

Maar nu heb ik eerst het volgende voor je:

Ik wil je graag uitnodigen voor een gratis live training op 4 september van 10-11 uur waarin ik voor een aantal sociaal werkers hun online identiteit een review geef. En natuurlijk tips, heel veel tips! Met die tips kun je gelijk aan de slag om jouw zichtbaarheid te verbeteren. (Deze training heb ik ook al op 23 augustus gegeven en dat was zo leuk dus doen we het nog een keer!)

De werkelijkheid is veranderd. En jij kunt mee veranderen. Het is belangrijk dat jij jouw professionaliteit positioneert in de nieuwe werkelijkheid, dat je met de tijd meegaat. Dat je in Welzijn Nieuwe Stijl jouw eigen weg kiest. Anders kan ik het niet voor je maken. Maar ik kan het wel makkelijk en leuk voor je maken.

Dus heb je zin om mee te doen? Je kunt je hier aanmelden (en hier lees je ook alles over hoe het in zijn werk gaat) >>>

Laat wat van je horen

*