Welzijn Nieuwe Stijl: liefde of haat?

Deze week hoorde ik het nog weer een directeur zeggen: “Mijn mensen zijn de weg kwijt. Nu ze zelf geen activiteiten meer op touw mogen zetten, lopen ze met de ziel onder hun arm.” Herkenbaar?

Het welzijnswerk slingert voortdurend heen en weer tussen:

  • afstand of nabijheid
  • zorgen of empoweren
  • professioneel of vrijwillig
  • methodiek of goede bedoelingen

En dat is maar goed ook. Want een vak als het onze kan niet anders dan meebewegen met de tijd. Wij werken met mensen en mensen maken de samenleving. En het zijn diezelfde mensen die voortdurend bewust of onbewust de beweging weer aanslingeren.

Dus ook jij moet meebewegen. Of niet. Maar in dat geval haak je af en maak je andere keuzes. Fijnste is het dan wel als dit bewuste en eigen keuzes zijn. Doe je niks, beweeg je niet mee en je kiest ook niet voor een andere weg, dan blijf je hangen en ga je verzuren. Doe dat maar liever niet!

Meebewegen met Welzijn Nieuwe Stijl gaat soms vloeiend en soms schokkend. En vaak voelt het oncomfortabel of onwennig. Dat is niet erg. Dat hoort er bij en is inherent aan de biologie van verandering. Dan loop je inderdaad een tijdje met jouw ziel onder de arm totdat je doorkrijgt hoe het voor jou het beste werkt.

Want dat is volgens mij de juiste weg: sterke emoties als liefde en haat brengen je dichtbij jezelf. Ze confronteren je en dagen je uit. Je krijgt de kans om nieuwe ontdekkingen over jezelf te doen. Welzijn Nieuwe Stijl wordt dan jouw Eigen Nieuwe Stijl.

Jouw baken, jouw houvast in jouw ontdekkingstocht is jouw passie voor het vak. Hier heb je ooit voor gekozen. Je hebt de drive om mensen te helpen. Zoek dat vuurtje op, stook het op en laat het flink fikken. Want jouw klanten helpen doe je ook met de bakens van Welzijn Nieuwe Stijl nog steeds. Alleen de vorm verandert, jij niet.

Dus voel je liefde of haat, duw het niet weg maar laat het voor je werken. Moeilijk? Ik wil je er graag bij helpen met mijn programma “Profileren met Passie”.

Welke rol speelt Welzijn Nieuwe Stijl voor jou? Hoe werk jij aan jouw Eigen Nieuwe Stijl? Het zou super zijn als je in de reacties hieronder jouw tips wilt delen. Jouw ervaring kan anderen helpen!

Laat wat van je horen

*