Nieuwe helden

 Met Welzijn Nieuwe Stijl is het welzijnswerk een nieuwe weg ingeslagen. We zijn op zoek naar nieuwe methodieken en nieuwe professionals. Professionals moeten nieuwe vragen stellen om de problemen van deze tijd op te lossen. Oude waarden helpen niet meer zo goed.

Om in actie te komen is het nodig om geïnspireerd te zijn. Inspiratie = actie! Nu komt inspiratie over het algemeen niet uit de lucht vallen dus moet je op zoek naar mensen en hun verhalen die jou kunnen inspireren.

Mensen die inspireren zijn meestal mensen die hun eigen dromen hebben waargemaakt. Het verhaal over de weg die zij zijn gegaan kan jou helpen om jouw eigen weg te vinden. Nel raakte geïnspireerd door Annemarie van Gaal op Upgrade Welzijn en heeft nieuwe ideeën gekregen.

Mensen die op deze wijze inspireren zijn de nieuwe helden van deze tijd. De reis van de held gaat meestal niet over rozen. Ook Annemarie van Gaal heeft keihard gewerkt om haar droom te verwezenlijken. Ze heeft heel wat draken moeten verslaan.

Het reis van de held begint meestal met een onbevredigende situatie, er borrelt ongenoegen, er is een probleem wat moet worden opgelost. Iedere held heeft een missie als hij op pad gaat: hij wil de heilige graal vinden, de prinses bevrijden en de wereld redden. Dit is een gevoel diep van binnen.

De held moet afzien, buffelen, draken verslaan. En dan komt er een moment dat hij het niet meer ziet zitten, het niet meer weet. De held blijkt ook kwetsbaar te zijn. Maar dan is er hulp! Een koene ridder, een aardige elf of een toverstaf biedt uitkomst. De held neemt de hulp dankbaar aan.

Als de missie is geslaagd, straalt de held. Trouwt hij met zijn prinses, rijdt met de triomfwagen door de arena en soms sterft de held een dappere dood.

Na zijn reis houdt het niet op. Zijn verhaal wordt verteld, keer op keer en zo inspireert hij mensen om aan hun reis te beginnen. En zo krijg jij de kans om geïnspireerd te raken. Om ideeën te krijgen die jou de weg wijzen op jouw reis.

Als je eenmaal hebt ervaren hoe fijn het is om geïnspireerd te worden ben je jouw held dankbaar. Dankbaar dat hij zijn verhaal wil vertellen en met jou wil delen. Volgende stap is dan om te bedenken hoe jij mensen kunt inspireren! Hoe jij jouw verhaal kunt delen.

Welzijnswerkers zijn helden! Jullie zijn mijn helden. De urgente oproep van welzijn nieuwe stijl maakt dat jij op pad bent gegaan. Je komt draken tegen, bezuinigingen en ontslagen. Je voelt angst: het oude loslaten terwijl het nieuwe nog niet vertrouwd voelt. Je krijgt hulp en aanmoediging en pakt vol goede moed jouw reis weer op. Maar blijf onderweg wel jouw droom volgen. Doe geen enkele concessie aan jouw passie.

En uiteindelijk zul je op jouw bestemming aankomen. Pak dan jouw podium. Ga stralen en vertel het verhaal van jouw reis. Inspireer anderen: het straatschoffie wat ervan droomt om later jongerenwerker te worden, de bijstandsmoeder die knokt voor haar dochter, de oudere die vecht tegen eenzaamheid. Wees niet bang om voor hen de held te zijn!

Ik wens je een inspirerende reis <3

P.S. Wie is jouw held? En waarom? Deel het hieronder in de reacties.

BewarenBewaren

Laat wat van je horen

*