Meer klanten met minder moeite dankzij Google Adwords en zo werkt het

Krijg jij klanten via jouw website? Zou je graag meer bezoekers willen hebben op jouw website en daardoor ook meer klanten?

Probeer dan Google Adwords eens uit. In dit filmpje legt Saskia Withoos, marketing- en communicatieadviseur bij de Lumensgroep, uit wat het is, hoe het werkt en waarom je het zou moeten doen.

 

 

Boris Stil van Kwadraad werkt al langer met Adwords. Dit zijn zijn ervaringen:

‘Ik vind adwords samen met analytics echt een fantastische self help tool. Zonder expert te zijn kun je ermee aan de slag en je bent echt een expert als je alle ins en outs kent. Er is veel kennis te halen op internet over adwords en analytics. Mijn bronnen zijn vrnl marketingsfacts en frankwatching. Overigens is het van belang om naast adwords ook analytics te gebruiken en webmaster tools. Met deze set aan tools kun je goed aan de slag met online marketing.

Een paar cijfers:

  • Via adwords krijgen wij 16% van de bezoekers binnen. Voorheen  was dat hoger maar de organic resultaten zijn dusdanig toegenomen.
  • Het bounce percentage van de adwords is 8%, dat wil zeggen dat 8% van de bezoekers direct na opening van de eerste pagina weg is. Dit is een belangrijke indicator voor de relevantie van de content voor de bezoeker. Hoe lager het bounce percentage hoe beter. 8% is echt heel mooi.
  • Gemiddeld zijn adwords bezoekers 1, 47 minuut op de website en bezoeken gemiddeld 6 paginas. De bezoekduur vanuit adwords is iets lager dan gemiddeld (2,03 min)
  • Het % conversies (het percentage van de bezoekers dat een vraag stelt) is met 4% hoger dan de gemiddelde resultaten van 2,5%.

Zoekwoorden die het goed doen zijn voor onze branche heel simpel: het klassieke “maatschappelijk werk” met de gemeente erachter.”

Meer info over Google Adwords kun je hier lezen >>>

Meer info over de ANBI status kun je hier lezen >>>

Wat je nog meer kunt doen om bezoekers te verleiden als ze eenmaal op jouw website zijn gearriveerd, vertelt Aartjan van Erkel in een gratis teletraining op 11 maart aanstaande van 9 tot 10 uur. Je bent van harte welkom om mee te doen. Schrijf je hier in (ook als je verhinderd bent want dan ontvang je automatisch de mp3 opname van de training) >>>

Laat wat van je horen

*