Kan crowdfunding noodlijdende welzijnsorganisaties uit de brand helpen?

Dat heb ik gevraagd aan Egbertjan Kroes, expert in crowdfunding. In dit video interview legt hij uit wat crowdfunding is, welke stappen je moet doorlopen en hoe crowdfunding past in Welzijn Nieuwe Stijl. Oh ja, ik heb natuurlijk ook gevraagd of het niet gewoon ordinair leuren en zeuren om geld is. Want daar houden wij niet van!

Egbertjan: “Vanuit jouw passie mensen verleiden om deelnemer te worden aan jouw droom”

Aan het einde van het interview biedt Egbertjan jou kosteloos zijn hulp aan. Doen, zou ik zeggen.

Reacties

 1. Rien Wesseling zegt

  Prachtig medium Anneke! Leuk dat, en hoe Egbert zijn medewerking geeft. Film-technisch kan het wel wat spannender, maar het is een fantastische manier om welzijn en welzijnmarketing voor het voetlicht te brengen. Proficiat.

 2. Patricia Mooren zegt

  Inspirerend filmpje,

  Het enige wat me van het hart moet is dat er onder het mom van burgerparticipatie een enorme last op de schouders van bewoners komt te liggen.
  Het is belangrijk dat er een aantal zaken voor elkaar komen en we kunnen als bewoner ook heel veel (vaak meer dan de welzijnswerker of ambtenaar) maar het ontbreekt ons gewoonweg aan tijd om ons volledig te storten op projecten. En je ziet mensen nu ook afhaken omdat ze hard moeten werken om hun baan te behouden of meer tijd moeten besteden aan hun gezin.

  Ik ga in ieder geval dit filmpje delen met mijn collegabewoners.

 3. Ik denk ook dat crowdfunden hard werken is. Fijn dat je het wilt delen Patricia.

 4. Dankjewel Rien. Het is een opname van een skypeinterview. Dat doe ik met een programmaatje “Callrecorder” voor de mac. Werkt goed maar er valt niet zoveel te regelen met mooie shots enzo ;-)

Laat wat van je horen

*