De achtste basisbehoefte: 3 letters en het eindigt op een x

speeddateIn mijn marketingtrainingen praten we vaak over sex. Dat zit zo. Marketing gaat altijd over de behoefte van de klant. Als je die behoefte kent dan kun je gaan vermarkten. Er zijn 8 basisbehoeften waarvan je bijna zeker kunt zijn dat als jouw klant daarmee worstelt dat jij hem daarbij kunt helpen. En dat hij of zij die oplossing van jou wil kopen.

Sex is nummer 8. Uiteraard levert deze behoefte in mijn trainingen altijd geanimeerde gesprekken op ;-) Meest gehoorde reactie is: “Ja maar daar kunnen wij natuurlijk helemaal niets mee”.

Saskia en Evelien, twee van mijn favoriete klanten, zien dit anders. Hun klanten zijn wat wij in de regel noemen “kwetsbare eenzame ouderen”. Die ouderen voor wie wij allerlei leuke en gezellige activiteiten organiseren zodat ze even onder de mensen zijn.

En wat gebeurt er dan na afloop van zo’n avond? Dan zwaai je ze uit en vraag je op de valreep nog eens of ze het gezellig hebben gehad. Met een wat verdrietig gezicht zeggen ze: “Jawel maar ik kom straks toch weer alleen thuis in een koud en donker huis. Waar niemand is die mij een nachtzoen geeft en me warm houdt in bed.”

Deze zogenaamde emotionele eenzaamheid is voor de meeste ouderen een veel grotere pijn dan hun sociale eenzaamheid. Saskia en Evelien zien dit en zijn aan de slag gegaan met het organiseren van speeddates voor hartenjagers op leeftijd. Natuurlijk is de gezelligheid belangrijk maar het hoofddoel is nog eenmaal een grote liefde vinden.

Wat Saskia en Evelien doen is de pijn van hun klanten serieus nemen. En ze helpen met een oplossing die werkt. Ze zijn zeer succesvol: na de start van Samen Wille op 14 februari 2012 hebben er ruim 200 mensen deelgenomen aan een speeddate, zijn er al minstens 20 nieuwe liefdes ontstaan en zijn 2 koppels gaan samenwonen.

Marketing gaat altijd over de behoefte van jouw klant en niet wat jij denkt dat goed is voor jouw klant. Als je op die manier naar jouw klanten kijkt dan kun je zelfs met zo’n basisbehoefte van 3 letters die eindigt op een x, het verschil maken in het leven van mensen.

P.S. Ben en Ineke zijn smoorverliefd en hebben elkaar gevonden dankzij Saskia en Evelien. Wil je hun verhaal lezen? kijk dan op www.samenwille.nl. Bovendien kun je daar gratis het prachtige ebook downloaden “De 3 grootste fouten die hartenjagers op leeftijd maken, waardoor ze de rest van hun leven alleen blijven”.

Reacties

  1. Pia Rauhala zegt

    Een prachtig initiatief! Ik ben blij voor de hartenjagers op leeftijd dat ze bij Samen Wille terecht kunnen!

Laat wat van je horen

*