Uitwaaien op Schiermonnikoog

NACLieve lezer,

Vandaag schrijf ik mijn blog voor jou op Schiermonnikoog. Ik ben hier met man en moeder om een paar dagen uit te waaien. En dat is hard nodig. Ik heb namelijk het afgelopen weekend twee lange dagen geluisterd naar een keur aan Amerikaanse en Engelse sprekers op het National Achievers Congres in de RAI in Amsterdam.

Even een rijtje namen zodat jullie weten waar ik het over heb: Les Brown, Cheri Tree, JT Foxx, Andy Harrington, Gerry Robert, Robert Kiyosaki … Ken jij ze? Je mag gerust ‘nee’ zeggen want ik kende ze ook niet. Maar wat mij wel duidelijk werd is dat het in de wereld van het ondernemerschap, grote namen zijn. Waarom? Omdat ze zeer succesvol zijn.

Wat mij het meeste opviel en wat ik graag met je wil delen is dat ze hun succes niet onder stoelen of banken steken. Iedere spreker deed uitgebreid zijn of haar verhaal over de resultaten die ze hebben bereikt met hun klanten. Ze onderstreepten dit met vette testimonials van klanten. En alsof het allemaal niet op kon werden hun omzetcijfers (miljoenen) vrijelijk met de duizenden mensen in de zaal gedeeld. Door op die manier hun succes te onderbouwen werd het geloofwaardig.

Het viel mij op omdat het zo in schril contrast is met de manier waarop wij welzijnswerkers duidelijk zijn over ons succes. Wij zijn vaak te onzeker over ons succes. We starten dan maar weer een onderzoek naar best practices of voeren een kosten-baten-analyse uit. Daarnaast zit onze bescheidenheid ons in de weg. Want natuurlijk hebben wij ook successen maar staan wij zelden op grote podia voor duizenden mensen om dit met hen te delen. En met testimonials zijn we ook veel te voorzichtig. We laten ons tegenhouden door privacy overwegingen. Maar dat is vaak onze eigen belemmering omdat tevreden klanten ook aan ons bereid zijn testimonials te geven. Natuurlijk hebben wij ook fans.

Nou hoeven wij natuurlijk niet van die Amerikanen te worden maar een beetje meer duidelijk zijn over ons succes zal ons goed doen. Zelf heb ik mij in ieder geval op Schier voorgenomen dat ik vanaf nu nog duidelijker wil zijn over wat ik met klanten heb bereikt en daarmee al mijn klanten de erkenning geven dat ze een goede keuze hebben gemaakt!

Hartelijke groet vanaf een winderig Schier,

Anneke

P.S. dit blog verscheen al eerder op mijn blogpagina voor Zorg en Welzijn >>>

Laat wat van je horen

*