Hoe geslaagd is jouw transformatie?

Het gekke is dat welzijnswerkers van nature vaak zeer ondernemende types zijn. In de jaren 70 waarin alles kon en mocht hadden opbouwwerkers, reclasseringswerkers, ouderenwerkers vaak gewoon hun eigen toko. Waar ook gewoon heel wat gehandeld werd. Onze professionalisering heeft daar zachtjes een einde aan gemaakt. Protocollen, kwaliteitshandboeken, verantwoordingsrapportages hebben beetje bij beetje ervoor gezorgd dat onze ondernemerszin aan banden is gelegd.

Gelukkig komt er nu weer ruimte voor de ondernemende professional! Maar is het ook logisch dat we daar wel weer even aan moeten wennen. Waar sta jij?transformation

De eerste fase is de introductiefase. In deze fase is het belangrijk dat je jouw passie voor het vak weer gaat voelen. Jouw drive om mensen te willen helpen. Passie is namenlijk de onvoorwaardelijke basis voor succesvol ondernemerschap. Ook is het belangrijk dat je in deze fase jouw mindset opent voor groei. Dat je openstaat voor ondernemend werken en beelden bijstelt over zaken als “verkopen, marketing, profilering en sales”.

In de tweede fase heb je kennis nodig omdat je van passie alleen niet kunt leven. Dit is de startfase. Hoe doe je dit dan? Hoe kun je jezelf verkopen zonder dat je gaat lijken op een pusherige autoverkoper? Zonder dat je loopt te leuren en zeuren met jezelf? Ik kan je verzekeren: dit kan! Er is een manier van ondernemen waarbij je marketing en profilering inzet compleet in harmonie met jouw passie. Passie + marketing = klanten en omzet. Het gaat om 7 eenvoudige stappen in marketing en profilering. Je leest er hier meer over >>>

In de derde fase, de expertfase, ga je jouw kennis verdiepen. Er zijn namelijk nog een aantal issues die je misschien moet oplossen. Het geldissue is daar 1 van. Je moet namelijk goede prijzen durven vragen voor jouw diensten. Gratis is prima maar alleen als onderdeel van jouw nieuwe verdienmodel! Lees daar hier meer over >>>. Jouw prijzen basseer je niet meer op jouw kosten maar op de waarde die je levert. Dat is ook een omslag die je moet maken. Helaas zijn veel welzijnswerkers zich niet bewust van de enorme waarde die ze leveren of zijn ze te bescheiden om ook echt voor die waarde te gaan staan. Dus als expert leer je ook hoe je bijzonder, waardevol, groot en opvallend mag zijn >>>

In de laatste fase, de koersfase, is jouw kennis compleet. Jouw mind is ingesteld op groei en je bent toe aan het incasseren van succes. Je hebt jouw doel bepaald, waaronder jouw omzetdoel en kunt nu gaan koersen. Onderweg kom je veel tegen: afleiding, loslopende beren, kritiek, risico’s en tegenslag. Het is nu zaak dat je op koers blijft. Dat je mensen om je heen hebt verzameld die je aanmoedigen en liefdevol support bieden >>>

Waar sta jij? Hoe geslaagd is jouw transformatie? Wat heb jij nodig om verder te gaan in jouw transformatie? Jouw vragen en reacties zijn welkom!

Laat wat van je horen

*