3 grote fouten die Sociaal Werkers maken met hun LinkedIn profiel [no worries, we lossen ze samen op!]

Het verbaast me dat veel sociaal werkers hun LinkedIn profiel niet zo serieus nemen. Als jij dit herkent dan nodig ik je uit om verder te lezen. Want je doet jezelf als professional echt tekort. Dat is jammer en ook niet nodig.

In mijn voorbereiding op de Social Media LinkedIn Challenge die maandag 15 mei start heb ik heel veel profielen van Sociaal Werkers bekeken. Er zijn 3 grote fouten die ik keer op keer terug zie komen. Dit zijn ze!

Je profiel is niet compleet

Een compleet LinkedIn profiel bevat best veel onderdelen. Daar moet je ook echt even voor gaan zitten. Vaak lukt het niet om dit in een keer allemaal goed in te vullen. De ‘rest’ komt dan later wel. Maar later komt het er gewoon niet meer van. Herkenbaar? Dus zit je met een profiel in je maag wat niet compleet is. Je profielfoto mist, je werkervaring is nog niet volledig, je hebt je skills nog niet geactiveerd ….

Je netwerk niet gebruiken

Dit is echt een cruciale fout. Als je LinkedIn beschouwt als een digitale verzameling van visitekaartjes heb je nog niet goed door wat LinkedIn nu precies is. LinkedIn is in tegenstelling tot Facebook echt een zakelijk netwerk waar mensen zaken doen met elkaar. Waar connecties iets voor elkaar willen betekenen. Met een half miljard gebruikers is LinkedIn een enorm krachtig internationaal netwerk wat tot jouw beschikking staat. Een slimme sociaal werker weet hoe hij of zij dit netwerk gebruikt.

Misschien vraag je je af hoe ik dit nu weet? Het is simpel: in de nieuwste versie van LinkedIn staat bovenaan je profiel een prominent blok met je activiteiten. Hier kan iedereen zien hoe actief jij op LinkedIn bent …

Je profiel afschermen

In je profiel settings zitten je privacy instellingen. Daar kun je bepalen hoe openbaar je profiel is. Nu is het logisch dat je op Facebook niet alles openbaar wilt doen en dat je daar delen van je profiel beschermt. Maar op LinkedIn wil je zaken doen. En dat kan niet als jij je profiel afschermt. Die fout kun je dus beter niet maken. Laat zien, wees trots op wat je kunt en wat je te bieden hebt. Sta open voor connecties. Zorg dat je toegankelijk bent.

Okay! Dit waren 3 fouten. Herkenbaar? Nu is er nog een vierde die ik even heel kort wil aan tippen: als jij een baan of nieuwe opdracht zoekt  [LinkedIn is daarbij natuurlijk heel belangrijk], dan kun je maar beter niet de fout maken die veel mensen maken nl. in je headline hier melding van maken! Waarom niet? Dat pakken we ook op in de LinkedIn Challenge die maandag start. Er doen nu al ruim 200 Sociaal Werkers mee aan de Challenge!

Heb je ook zin gekregen om aan de slag te gaan met je Linkedin profiel? Dan kun je nu gelijk de eerste stap zetten door je nu aan te melden voor de LinkedIn Challenge die maandag start. Hij duurt 10 dagen en in die 10 dagen gaan we stap voor stap je profiel compleet maken, je instellingen met je doornemen en je netwerk warm maken. Makkelijker kunnen we het niet maken. Oh ja, we dat zijn Hans Versteegh en ik. Al voor de derde keer organiseren we de Challenge. Doe je mee? Deelname is geheel kosteloos.

Doe je mee? Meld je dan nu aan >>>

P.S. Is het altijd al een wens van je geweest om nu eindelijk op LinkedIn te gaan dan is dit je kans om het makkelijk en snel voor elkaar te krijgen. Ook als je nu nog geen profiel hebt kun je gewoon meedoen! Schrijf je in >>>

Laat wat van je horen

*