Boeiende en ontroerende uitspraken van Sociaal Werkers over Ondernemerschap

 

Ondernemerschap en Sociaal Werkers! Ik zou er een dik boek over kunnen schrijven. Het is zo boeiend en soms ook ontroerend hoe wij op weg zijn.

Soms vol weerstand:

“Dat is niks voor mij! Ik wil gewoon mijn vak uitoefenen en al die poespas eromheen kan me gestolen worden. Ik ben het ook zat om steeds maar weer opleidingen te moeten volgen. Werken wordt langzaamaan steeds meer worstelen. Al die irritante managers en directeuren ook.”

Soms zoekend:

“Ik ben wel toe aan een nieuwe uitdaging. Ik wil de energie wel weer voelen stromen. Het voelt alsof ik al te lang op een kruising sta. Maar ik zie mezelf nog niet als een echte ondernemer. Ik durf mezelf niet goed ‘neer te zetten’. Als ik het dan maar op mijn manier zou kunnen doen.”

Soms gestart en alweer vastgelopen:

“Ik heb een geweldige methode ontwikkeld maar niemand koopt het. Ik heb ook zoveel ideeën, ik loop over van enthousiasme maar ondertussen schiet ik daar niet echt mee op.”

Soms analyserend en beschouwend:

“Als de organisatie ondernemend is en een aanbesteding wint moet het daarna in de markt gezet en worden waargemaakt en daarvoor heb je vervolgens ook ondernemende werkers nodig! Als wijkteams het nog beter willen voor hun klanten dan spelen ze het marktspel mee en gaan ze bijvoorbeeld zich meer bewust worden van hun kosten.”

Soms onbewust ondernemend:

“Ik ben geen ondernemer. Ik zit in een kantelmoment. Heb net mijn master Social Work behaald. En doe ondertussen wel freelance opdrachten voor andere organisaties. Huh? Is freelancen ook ondernemen? Dat wist ik niet!”

Soms gefrustreerd:

“Nu voelt het soms alsof je de slaaf van de gemeente bent. ik wil me vrij voelen, doen waarin ik geloof (en niet om subsidie ‘smeken’)! We zouden best meer lef kunnen hebben!”

Soms vermijdend:

“Focus en kiezen voor een specifieke marktpositie is al vaker voorbij gekomen in mijn organisatie. Maar iedere keer zeggen we tegen elkaar dat we er nog niet aan toe zijn, het komt te snel, het is te moeilijk, we willen niemand uitsluiten.”

Soms voluit:

“Mijn organisatie staat voor ondernemende wijken. In wijken waar wij werken is het doel dat mensen in de wijk actief en ondernemend zijn dus dan moeten we dit zelf ook zijn.”

Soms in harmonie:

“Mijn manager heeft me enorm gestimuleerd om mijn eigen bedrijf te beginnen. Ik heb er veel met hem over kunnen sparren. Hij heeft me ook zonder twijfel ingehuurd met mijn bedrijf om een workshop te geven voor onze collega’s. Die moesten daar wel even aan wennen maar zolang ik integer en transparant ben gaat het goed.”

 

Ondernemen! Wil jij weten of jij het in je hebt?

Doe dan nu de test en ontdek welke ondernemer er in jou schuilt!

Ga hier naar de test >>>

Laat wat van je horen

*