Brene Brown: inspirerend voorbeeld van een Sociaal Werker EN Ondernemer [love her!]

 

Natuurlijk zijn we allemaal een beetje bang om te ondernemen. We zijn vooral bang om te commercieel te worden, te zakelijk, te hard misschien wel. Ik net zo goed. Voortdurend ben ik aan het zoeken naar de balans tussen mijn Social Soul en mijn drive om te ondernemen. En ik kan alleen maar zeggen dat ik hoop dat ik het goed doe.

Een inspirerend voorbeeld is Brené Brown. Misschien ken je haar. Ze is beroemd geworden om haar TED talk en boeken over kwetsbaarheid. Ze is een Social Worker en tevens een zeer geslaagd ondernemer. Voor mij is ze een voorbeeld omdat ze laat zien dat je, als je onderneemt, je in staat bent om met je missie miljoenen mensen te bereiken en te helpen. Bovendien is ze nog steeds in hart en nieren een Sociaal Werker.

In een recent interview met een ander idool van mij, Marie Forleo, werd ik geroerd door haar betrokkenheid bij politieke issues. Ze is geëngageerd zoals het een Social Worker, zoals het jou en mij betaamt. Ze verschuilt zich niet.

In het interview leer ik vooral van haar dat het beter is om te ondernemen en hopen dat ik het goed doe dan om me te verschuilen. Ik hoop dat ze ook jou kan inspireren met haar wijsheid. Je kunt het interview hieronder bekijken. Wil je na afloop delen wat jou heeft geraakt? Welk inzicht jij heb opgepikt? 

Sociaal Werker? Ontdek de ondernemer die er in jou schuilt en doe de test >>>

BewarenBewaren

Laat wat van je horen

*