Welk gedrag past bij een stevige profilering?

 

Profileren is vooral gedrag. Natuurlijk zijn er strategieën, een mindset, technieken … Maar in de basis komt het vooral neer op jouw gedrag. Jezelf stevig in de markt zetten met een zuur gezicht zal weinig resultaat hebben. Nooit het woord nemen tijdens een vergadering evenmin.

Ik heb voor jou een lange lijst gemaakt met gedrag wat hoort bij een stevige profilering. Hier is een voorproefje:

 • JE PITCH GEBRUIKEN
 • ALS EERSTE HET WOORD NEMEN
 • EEN ATTENT MAILTJE STUREN
 • IEMAND EEN TIP GEVEN
 • JEZELF EXPERT NOEMEN
 • EEN TROTSE HOUDING AANNEMEN
 • LACHEN EN GLIMLACHEN
 • ALS EERSTE EEN VOORSTEL DOEN
 • LINKEDIN CONNECTIES MAKEN
 • POSTEN OP MIJN FACEBOOKPAGINA
 • REAGEREN OP ANDEREN OP LINKEDIN
 • REAGEREN OP ANDEREN OP FACEBOOK
 • REAGEREN OP REACTIES OP SOCIAL MEDIA
 • OM DE OPDRACHT VRAGEN
 • ONDERSTEUN JE BOODSCHAP MET JE LICHAAM
 • VERMIJD TWIJFELWOORDEN

De volledige lijst vind je op een handig pdf. Die kun je hier downloaden en daarna printen.

Niet al het gedrag zal voor jou van toepassing zijn. Mijn advies is om er eentje uit te kiezen en daarmee de komende tijd te oefenen. Kijk eens wat het effect ervan is op je klanten, op je netwerkpartners en collega’s.

Ik zou het leuk vinden als je hieronder laat weten waar jij mee gaat oefenen en waarom.

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reacties

 1. Hi Anneke, dank voor je lijst! Wat ik de komende tijd meer ga doen: nieuwe connecties maken op Linkedin – nu wacht ik teveel af wie er naar mij toe komen, en stap ik niet zo makkelijk op anderen af op dat medium. (En Linkedin adverteren, staat ook nog op mijn lijst). Mooie stok achter de deur om het hier op te schrijven!!

 2. Anneke Krakers zegt

  Top Marieke! Als je je uitnodiging gelijk warm en persoonlijk maakt dan stellen de mensen jouw uitnodiging zeker op prijs.

 3. Hallo Anneke,
  Ik ga mezelf expert noemen met alle andere dingen die ik al van je geleerd heb.
  Warme groet,
  Heleen

 4. Anneke Krakers zegt

  Heerlijk besluit Heleen!

Laat wat van je horen

*