Mijmeren over marketing [hoe heb ik het dit jaar gedaan?]

 

Gisteren sprak ik met een vriendin die ook onderneemster is, over marketing. Market Getting > marketing = klanten krijgen. Of je nu werkt voor een baas of je eigen bedrijf hebt, allemaal willen we klanten.

Klanten zijn de mensen die ontvangen wat jij in de wereld brengt. En dit werkt natuurlijk ook gewoon zo voor ons Sociaal Werkers. Iedereen zit in de marketing.

Als ik in het gesprek al mijmerend terug kijk hoe ik het dit afgelopen jaar zelf heb gedaan dan gaat het vooral om relaties bouwen, onderhouden en helpen waar ik kan. In de eerste helft van het jaar was ik wat zoekend. Ik bespeurde bij veel Sociaal Werkers een verlangen. Een verlangen wat ik zo zou kunnen samenvatten:

“En nu ik!”.

Sociaal Werkers starten een zoektocht naar wat ze nog meer kunnen en hoe ze dit willen vormgeven.

Ik heb gevraagd wie er met mij over in gesprek wilde gaan. Vervolgens heb ik veel mooie gesprekken mogen hebben waarin steeds duidelijker werd voor mij hoe ik kan bijdragen aan het realiseren van verlangens en dromen.

Na de zomer ben ik zelf krachtiger aan de slag gegaan met een heldere boodschap: “Ondernemerschap voor Sociaal Werkers”. Ik heb mijn ervaringen uit de gesprekken gedeeld in veel blogs en artikelen, ik heb een test ontwikkeld en ben weer vaker een email gaan sturen.

Relaties bouwen, onderhouden en helpen. Walk you talk! Dit is wat ik mijn klanten leer en zo doe ik het zelf ook. Het is fijn om jou te kennen. Het is fijn om jou te helpen en met je mee te denken over jouw dromen en verlangens. Het is fijn om jou te inspireren met mijn emails, soms vol mijmeringen, soms vol kennis en soms met een hint naar mijn aanbod. En als het zover is dan weten mijn klanten mij zelf te vinden. Zo werkt mijn marketing.

Ik sluit 2017 af met goede zin. Mijn bedrijf loopt lekker en in 2018 staan al een paar lieve klanten op mij te wachten om samen aan de slag te gaan.

Ik wil jou bedanken omdat we elkaar kennen. Omdat ik je mag inspireren en helpen. En met je mag werken als jij zover bent.

 

Fijne feestdagen en tot in 2018!

 

BewarenBewaren

Laat wat van je horen

*