Een goede prijs voor Sociaal Werk is nu hard nodig

 

Sociaal Werkers kunnen goed met geld omgaan. Erg goed zelfs! Zelfs als er nauwelijks geld is weten we er toch iets van te maken. We zijn creatief. Zeker als het om onze klanten gaat halen we alles uit de kast.

We zijn ook zuinig. Tot op het bot. We vragen niet meer dan dat we strikt nodig hebben. Wat we nodig hebben berekenen we in modellen tot op de cent nauwkeurig soms. En als het de directeur bestuurder lukt om met een kwartje minder op het uurtarief een nog aantrekkelijker offerte neer te leggen dan doen we dat. Alsof we voortdurend in de uitverkoop liggen. 

 

Altijd maar balanceren op dit randje geeft veel spanning. Je weet nooit of het volgend jaar weer lukt. Het kan zomaar afgelopen zijn.

 

Er zijn grenzen. Dat vind ik. Misschien niet vanuit ons sociale hart maar wel vanuit een meer zakelijk en duurzaam perspectief.

Waar ligt jouw grens? Is die al bereikt?

Voor mij zit de kern in de waarde die we leveren. Als we onszelf serieus nemen en ook echt geloven in het verschil dat we maken in buurten en wijken dan past daar een goede prijs bij.

Wanneer een manager, financieel directeur of bestuurder de prijs vaststelt is het belangrijk dat hij of zij deze waarde voor ogen heeft en niet een kaal en koud uurtarief.

Een goede prijs is een prijs die goed voelt. Een prijs waarbij jij je trots voelt op je vak. Dat is ook gewoon de prijs die je goed kunt verkopen als je staat voor de waarde die je levert. Als je dat uitstraalt dan zullen opdrachtgevers graag zaken met je doen. En een opdrachtgever die jouw prijs niet accepteert is misschien gewoon niet de klant die bij je past.

Het wordt tijd dat het Sociaal Werk wat meer vlees op de botten krijgt. En wat meer geld in de portemonnee. Dat maakt ons vrijer, nog creatiever. En is de weg naar innovatie. Omdat je wat meer durft. Je creëert je eigen speelruimte. Omdat je de middelen hebt om te doen wat jij denkt dat er gedaan moet worden. De risico’s zijn beter afgedekt als er wat geld achter de hand is.

Het maakt ons ook een aantrekkelijke partner voor nieuwe opdrachtgevers. Zodat we minder afhankelijk zijn van subsidies.

Dit is de zakelijkheid die we volgens mij nodig hebben en die begint bij onze prijs. Ik ben benieuwd wat jij vind. Wil je jouw gedachten hieronder met ons delen? Graag! 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat wat van je horen

*