Roger Kerff: Zakelijkheid in het Sociaal Werk is een voorwaarde voor succes

Roger Kerff

 

Soms is het fijn om te horen wat een ander ervan vind. Daarom heb ik Roger Kerff, directeur van Registerplein, naar zijn mening gevraagd als het gaat om de vraag of Sociaal en Zakelijk samen kunnen gaan. Zijn mening is glashelder en bovendien een aanmoediging om door te gaan met onze zoektocht naar eigentijds maatschappelijk ondernemerschap. 

Het is mooi om te zien hoe Roger maatschappelijk ondernemerschap ook verbindt aan financiële doelen. En het accent verrassend verlegt van Sociaal Werk als kostenpost naar Sociaal Werk als investering in de toekomst.

Ben je het eens met Roger? Of juist oneens? Laat het hieronder weten in de reacties ? ? ?

 

Roger Kerff, directeur Registerplein:

 

Zakelijkheid is een voorwaarde voor succes.

Eigentijds maatschappelijk ondernemerschap heeft in mijn visie een focus op maatschappelijke opbrengsten, gecombineerd met een gezonde financiële basis voor de eigen organisatie of individuele professional.

Deze combinatie is van belang omdat de doelen van je werk steeds voorop staan, maar je die alleen waar kunt maken als je financieel ‘gezond’ bent. Die vorm van zakelijkheid past daarom goed bij sociaal werk.

Denken in termen van zakelijkheid is misschien (nog) onwennig voor sociaal professionals, maar biedt ook de ruimte voor een nieuw perspectief. Door te laten zien dat sociaal werk geen kostenpost is, maar juist als investering in de toekomst gezien moet worden, kun je ‘zakelijke’ argumenten een nieuwe wending geven. Zakelijkheid is dus niet zozeer een oriëntatie op geld, maar vooral een andere manier van kijken. Dat biedt kansen!

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Laat wat van je horen

*