Klik ‘refresh’

 

Wanneer heb jij voor het laatst op jouw eigen ‘refresh’ knop geklikt?

De lente nodigt uit om te vernieuwen.

Om opnieuw uit je ei te kruipen.

 

Lieve lezer,

Time flies! Het is alweer half maart. Misschien schrik je ervan en denk je dat er nog zoveel is wat je had willen doen en wat je nog niet gedaan hebt. En zie je op tegen wat er allemaal nog te doen is. Heb je nog maar net je werkplan voor dit jaar rond en is er al bijna een kwartaal voorbij!

Je agenda lijkt soms een achtbaan maar hoe zit het met jou? Als professional? Als mens? Wanneer is er tijd en ruimte om te reflecteren? Om achterover te leunen? Om uit de tredmolen te stappen en te vernieuwen?

De lente is het perfecte seizoen om ruimte te maken voor vernieuwing. Om op je eigen ‘refresh’ knop te klikken. Als je de seizoenen volgt dan is er altijd beweging. Dan is er altijd groei. Na de winter waarin er tijd is om naar binnen te keren is het nu de tijd om weer naar buiten te gaan. Pril en fris.

Mensen zijn gemaakt om te bewegen. Om te groeien. Om opnieuw te beginnen. Ook in je werk. Professionals die al jaren stilstaan die verzuren. Dat wil je niet. Voor jezelf niet en voor je collega’s niet.

De ‘refresh’ knop kan een inspirerend boek zijn wat je aan het lezen bent, een gesprek wat je raakt, een droom die steeds luider klinkt. Iets wat je aanzet om te vernieuwen. De bron van waaruit je in beweging komt. Je weet vast waar die knop bij jou zit!

De vernieuwing die jij vervolgens kiest, hoeft niet altijd groots en meeslepend te zijn. Een kleine verandering, een nieuwe gewoonte kan je al dat verfrissende gevoel geven. En soms zit het ook gewoon in een nieuwe jurk of tas. Alleen al dat je luistert naar jezelf, toegeeft aan je natuurlijke behoefte om te bewegen, om te vernieuwen, om te groeien, geeft je een goed gevoel. Herken je dat?

Pluk je dag vandaag. Zet je deuren open en laat de lente binnenstromen. Wat ga jij doen om op de ‘refresh’ knop te klikken? Fijn als je dat hieronder wilt delen. Zo kunnen we elkaar inspireren en aan ideetjes helpen.

 

Reacties

 1. Helma van der Leeuw zegt

  Hallo Anneke,
  Heel herkenbaar wat je schrijft. Voor mij brengt volgende week met 21 maart niet alleen het begin van de lente op de kalender.
  De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bepaalt namelijk of mijn leven een nieuwe weg in slaat. Zijn er voldoende stemmen op mijn partij uitgebracht, dan start ik een periode van vier jaar als raadslid in Venlo. In de aanloop naar deze koers spelen natuurlijk veel argumenten en dromen een rol. Hoe de uitslag ook is, voor mij wordt deze lente dus een heel spannend en verfrissend avontuur. Ik neem mijn ervaringen en idealen mee en blijf op reis gaan in het leven als mens, als mens met vakkennis en familie en vrienden om me heen.

 2. Henk van Rijen zegt

  Momenteel inspireert me het boek: ‘DONUT ECONOMIE’ – in zeven stappen naar een economie voor de 21e eeuw
  auteur : Kate Raworth
  isbn 978 90 468 2318 7

 3. Astrid Krauts zegt

  Hallo Anneke,

  dank je voor de uitnodiging. ‘Refresh’ jezelf, leuk bedacht !

  Ik maak deze dagen weer regelmatig een flinke wandeling. Heerlijk genieten in de buitenlucht, met al mijn zintuigen. Ik wordt blij van de schoonheid van de knoppen aan struiken en bomen; hier en daar ontluiken ze al. De vogels die druk in de weer zijn om nestmateriaal te verzamelen. De mooie wolkenluchten en stralende regenbogen! En ik zag ook al een fladderende vlinder. Zo zet ik mezelf , na een verandering, weer opnieuw in beweging. Wat zal 2018 mij gaan brengen op werkgebied? Welke kant ga ik op? Met frisse blik ga ik de lente tegemoet.

 4. Hanneke zegt

  Hallo Anneke,
  Inderdaad ” Refresh” mooi !
  Ik beleef een compleet refreshment : … na 32 jaar diverse functies vervuld te hebben bij eenzelfde werkgever, is mijn werk gestopt… word ik komende dinsdag 60 en ? …wat nu ?
  Naast vraagtekens en onzekerheden beleef en koester ik wat ik heb. De lente.. fris en groen inderdaad een ” Refresh”, zelfs een bijna totale “Fresh-up ” een groei en een nieuw begin.

Laat wat van je horen

*