Je droom bereiken is meer dan een training of workshop

 

Hoe bereik je nu jouw droom? Hoe start jij jouw transformatie?

Een training of workshop kan een prima start zijn maar is niet genoeg.

Er is meer nodig. Transformeren, veranderen komt altijd voort uit actie. Uit gedrag. Dus je moet het ook gaan DOEN.

 

DWVDD

In een training of workshop kun je prima ontdekken wat je wilt veranderen, wat je droom is, welke tools of methoden je daarvoor kunt inzetten. Een training of workshop kan je ook enorm inspireren en een groot verlangen oproepen om het anders te doen. Maar daarna begint pas het echte werk: het toepassen van wat je hebt geleerd in je dagelijkse praktijk.

En bij Sociaal Werkers gaat het daar helaas vaak fout. En verandert er dus niks. De grote boosdoener is De Waan Van De Dag: DWVDD.

Er is altijd een volle agenda. Afspraken met klanten, administratie, overleggen en nog meer trainingen en workshops.

Dus daar moet het ergens tussen gepropt worden. En dat gaat niet werken. Dat snapt iedereen.

 

Hoe kan het nu wel gaan werken?

1.

Op de eerste plaats door je bewust te zijn dat je wilt transformeren. Dat er iets is wat je wilt veranderen. Iets wat je hebt opgepikt in een training of workshop. Of gewoon iets wat al heel lang op je verlanglijstje staat.

Spreek met jezelf af dat je jezelf deze verandering gunt. Dat het belangrijk is voor jou.

Het kan iets kleins zijn zoals bijvoorbeeld iedere dag een lunchwandeling of iets groots zoals het starten van je eigen bedrijf.

2.

Maak nu het dekseltje open van je doosje met lef: hoeveel zit daarin?

Ga jij altijd voor veilig en vertrouwd? Dan zal je gedrag daar ook op afgestemd zijn. Je zult niet gauw uit de band springen.

Ga jij voor je droom? Dan zal je gedrag ook droom-gedrag moeten zijn om verder te komen. En dan kan het wel eens rommelig worden. Dat is helemaal niet erg. Je hebt alleen wel wat meer lef nodig.  

3.

Bepaal nu welk gedrag past bij de verandering. Kies drie dingen. Ik heb hier bijvoorbeeld een lijst gemaakt met gedrag wat past bij ‘beter profileren’.

Het kunnen kleine dingen zijn die je makkelijk door de dag heen kunt oppakken. Die niet langer dan een klein moment kosten. Die niet de strijd hoeven aan te gaan met het grote DWVDD monster want die wint toch altijd.

Vanaf vandaag ga je deze drie dingen doen.

4.

Hoe zorg je er nu voor dat je het ook echt gaat doen? Door jezelf accountable te houden.

Ik doe dat zelf met een app: coach.me (gratis in de app store). Ik vul in de app het gedrag in en bepaal hoeveel dagen van de week ik het wil doen. Ik ben geen held dus ik weet dat gelijk 7 dagen gedoemd is te mislukken. Dus ik begin met 3 van de 7 dagen.

Aan het einde van iedere dag check ik in en vink ik af. Kost nog geen minuut. Binnen no time wordt dit een nieuwe gewoonte. En is je transformatie gestart.

 

On-the-go

Transformatie ‘on-the-go’. Simpel, klein en met een handige tool. Om echt nieuw gedrag de kans te geven om in te slijten. Dit is mijn formule. Zo werkt het voor mij.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Heb jij een eigen formule om te transformeren ‘on-the-go’? Tof als je die hieronder wilt delen!

 

Reacties

  1. Dikky Jongman zegt

    Hoi Anneke,

    Vandaag aan jouw keukentafel wat mooie tips van je gekregen. Dank je wel. Die app ga ik installeren en ik ga oefenen met VRAAG NAAR DE ‘PIJN’ VAN DE ANDER. Hartelijke groet.

  2. Ha Dikky, was een fijn gesprek! Oh en die app, daar ga je van houden ?. Je vraag is daarbij ook perfect. Gaat je zeker verder brengen. Heel veel succes en gewoon volhouden.

Laat wat van je horen

*