Later als ik groot ben word ik Sociaal Werker

 

Zo lief! Kinderen die dromen over wat ze later willen worden. Piloot, zuster, zangeres, brandweerman, miljonair, professor, sociaal werker …

Heb jij het vroeger gedroomd? Dat jij ooit Sociaal Werker zou zijn? En nu je het bent, ben je klaar? Of kriebelt er nog iets? Voor later als je nog groter bent geworden?

Je zult het je nu nog niet realiseren maar in de komende drie minuten zal het flink bij je gaan borrelen!

 

Vroeger

Vroeger kon je worden wat je wilde als je wist hoe je de treden van de ladder moest beklimmen. Carrières waren voorspelbaar. Je aanmelden voor de juiste opleiding, een startbaan zoeken, promoties doorlopen en voila … droomdoel bereikt. En je was ook meteen klaar voor de rest van je leven inclusief de geplande promoties.

Ik ging naar de Sociale Academie, ging vrijwilligerswerk doen, vond invalbanen en na 3 jaar had ik mijn eerste vaste baan als maatschappelijk werker. Voila, doel bereikt. Herkenbaar?

 

Nu

Nu is alles anders. Carrières zijn onvoorspelbaar. De ladder is een hamsterwiel geworden. Je bent nooit meer klaar. Er is altijd meer. Op het moment dat je iets bent geworden roept de volgende uitdaging alweer. Er zijn enorm veel keuzes: je kunt linksom, rechtsom en vaak weet je het ook gewoon nog niet. En is er dus nog steeds een ‘later als ik groot ben’. Ook als je al 55 bent.

 

Moe

Oh wat kan dit vermoeiend zijn! Zeker als je ervaart dat iemand anders aan jouw wiel staat te draaien! Je manager, je collega’s, de gemeente, je klanten, je gezin … Het verlangen om uit het hamsterwiel te stappen kan dan soms zo sterk zijn. Om even je hoofd neer te kunnen leggen. Om te rusten. Om te overzien waar je staat.

 

Transformatie

Het helpt om te geloven in je eigen transformatie. Het concept van transformeren gaat over groei. Op weg naar de allerbeste versie van jezelf. Om het steeds leuker te hebben. Om steeds meer vrienden met jezelf te worden. Om steeds meer betekenis te hebben in de wereld om je heen. Voor de mensen om je heen.

Kun je nu al voelen hoe jouw transformatie begint te borrelen?

 

Omarmen

Zo kun je uit het hamsterwiel stappen. Door je eigen transformatie te omarmen en weer je eigen baas te worden. Door je eigen plannetjes te maken voor jouw volgende stap. Door te zoeken naar wat jij nodig hebt om steeds meer te worden wie je wilt zijn. Door steeds de deur open te houden naar een ‘later’. Een open venster met zicht op alles wat er voor jou mogelijk is. Ook als je al 55 bent.

 

Verdragen

Natuurlijk is er ongemak. Maar als je zelf aan het roer staat van jouw transformatie kun je dit verdragen. Geloof me! Je bent sterk. Jouw droom, later als je groot bent, zorgt er wel voor dat je in beweging blijft. En als je even moe bent mag je uitrusten. Dat beslis je zelf.

 

Borrelen

Als afsluiter van dit blog wil ik je vragen om een moment te pakken voor jezelf. Borrelt het?

Bedenk eerst eens wat het je kost als je door blijft rennen in het hamsterwiel. Waar sta je dan als je later groot bent? Uitgeblust aan de kant? Verdrietig en misschien boos omdat je jezelf al die tijd hebt weggecijferd?

Bedenk dan nu wat jij nodig hebt om te transformeren. Om op weg te gaan naar de allerbeste versie van jezelf. Kun je drie dingen noemen die je nodig hebt? Natuurlijk vind ik het fijn als je dit hieronder zou willen delen (maar als het erg persoonlijk is snap ik dat je het lekker voor jezelf houdt).

In mijn volgende blog laat ik je zien hoe je kunt transformeren ‘on-the-go’. Heel eenvoudig met kleine stapjes in je dagelijkse werk.

 

BewarenBewaren

Laat wat van je horen

*