De Eindejaarsknaag [met uitnodiging!]

Gastblog door Marloes Sikkema

Ten eerste, hartelijk dank aan Anneke voor haar aanbod om deze oproep te hosten op haar blog! Ik hecht veel waarde aan de warme manier waarmee zij ondernemende mensen een zet in de juiste richting geeft.

Het knagende gevoel

Begint het bij jou ook te komen, dat gevoel dat 2018 bijna voorbij is? De neiging om te gaan inventariseren wat écht nog moet gebeuren voor het einde van het jaar? Het bekende knagende gevoel dat je meer van je lange-termijnambities had willen bereiken in 2018?

Ik worstel er alweer een paar weken mee, en heb besloten er iets aan te doen. Mijn doel is om mijn ervaring als begeleider van innovatieprocessen te vangen in een makkelijk implementeerbaar instructieboek. Niet een boek vol gelikte tools die toch niet werken voor échte ondernemers met échte problemen, maar één waarbij per ontwikkelingsfase de juiste VRAGEN gesteld worden om:

  • de barrières bloot te leggen die de gewenste vernieuwing tot nu toe in de weg hebben gestaan;
  • de reden te achterhalen WAAROM een organisatie wil vernieuwen. Door deze reden als uitgangspunt te nemen voor de vernieuwing, zorg je voor producten en veranderingen waarmee je écht een verschil maakt voor jezelf en voor anderen.

OPROEP

Nou hoop ik dat er onder jullie iemand is die als knagende lange-termijnambitie een INNOVATIE of een VERANDERING heeft. Ik wil je graag bij mijn project betrekken. En je dus uitdagen TOCH nog dit jaar iets met je Eindejaarsknaag te doen. 

Op 6 december organiseer ik een soort eenmalige meetup waarbij we elk de volgende zaken vastleggen (en ja, ik doe dus zelf mee):

  • een BRIEFING van onze ambities. Inclusief WAAROM je dit wil doen (waarom past dit bij jou, waarom is deze verandering nodig, wie zit erop te wachten) en wat de opdracht aan jezelf is, inclusief jouw eigen definitie van succes. 
  • een BIRD IN THE HAND actie. Wat kunnen we deze laatste paar weken concreet nog doen om voortgang te boeken in onze ambitie?
  • een COMMITMENT met HAALBARE taken voor de komende drie maanden waarvan je zeker weet dat je die naast de dagelijkse werkzaamheden kunt behalen.

Door mee te doen, help je mij met de eerste werkbladen voor mijn boek. Mijn doel is om het boek het komende halfjaar af te maken en samen met een bedrijf te testen.

Ik hoop van harte dat er onder jullie mensen zijn die zich herkennen in ‘de knaag’ en met mij DIT JAAR nog aan de slag willen gaan met onze lange-termijnambities!

Aanmelden

  • Wanneer: 6 december 20.00
  • Waar: Regio Amersfoort (locatie volgt)
  • Inschrijven: https://goo.gl/t4jZth
  • Kosten: gratis

Laat wat van je horen

*