ondernemerschap voor Sociaal Werkers

Hier bonst het nieuwe hart van welzijn. Ik ben Anneke Krakers. Hier bonst mijn grote ❤.

 

Mijn hart klopt voor een sterke missie: ik wil die eeuwige en verschrikkelijke rotvraag “en wat doe jij nu eigenlijk” uit de wereld helpen. En daarom help ik jou met de antwoorden!

 

Je herkent de vraag vast en zeker. Wat zeg jij als jou wordt gevraagd wat jij als Sociaal Werker doet? Ik weet het, het is lastig. In onze opleiding hebben we nooit geleerd onszelf te verkopen. Sterker nog, verkopen-winst-omzet, zijn allemaal zaken waar we juist niks mee te maken wilden hebben.

 

Zo was het voor mij ook. Maar toen ik als pas afgestudeerd maatschappelijk werker geen baan kon vinden en mijn eigen Twents bureau voor bedrijfsmaatschappelijk werk startte, is dit mislukt omdat ik domweg niet wist hoe ik het moest verkopen. Ik heb uiteindelijk toch een baan in loondienst gevonden als bedrijfsmaatschappelijk werker bij de Belastingdienst. Lekker veilig in de armen van de non-profit sector.

 

In 2000 werd ik directeur van Welzijn Buren. Er was voortdurend veel gezeik over geld: misverstanden, bezwaarprocedures en bezuinigingen. En altijd maar weer die vraag: maar wat doen jullie nu eigenlijk voor dat geld? Ik snapte er werkelijk niks van. Hoe kan het nu dat wij ons de blubber communiceren, wekelijks met al onze activiteiten in de krant staan, prijzen winnen, fondsen binnenhalen en dat jullie niet weten wat wij doen. Herkenbaar?

 

Ik vertel je dit allemaal om je te laten weten dat ik zowel vanuit de uitvoering als het strategisch management met dezelfde vragen heb geworsteld als waar jij mee rondloopt. Toen ik in 2007 opnieuw een onderneming startte, WelzijnNederland, besloot ik het anders aan te pakken. En inmiddels heb ik alles geleerd om een goede verkoper te zijn zonder ‘verkoperig’ te doen. Mijn baan heb ik in 2011 opgezegd om 100% ondernemer te zijn.

 

Tweede bedrijf

Onlangs, begin 2019, ben ik een tweede bedrijf gestart. Ik voelde dat na jaren het tijd werd voor een nieuwe loot aan de stam waarin ik al mijn kennis en ervaring opnieuw vorm kan geven. Ik heb “Krakers: The Art of Seniority” opgericht. Het is een coachingsbedrijf voor executive vijftigers. Het is heerlijk om naast de succesvolle jaren in het trainen en coachen van sociaal werkers nu ook zelf weer te bouwen aan een bedrijf. Zo blijf ik ‘met mijn poten in de klei staan’.

 

Maar nu genoeg over mij. Heb jij zin om meer te ondernemen als Social Werker? Binnen je baan, met je team of als zelfstandig ondernemer? Dan ben je hier aan het juiste adres.  Om een goed idee te krijgen van de manier waarop ik je kan helpen kijk je bij  mijn aanbod . Heb je vragen dan kun je me natuurlijk altijd bellen of mailen!  

 

 

 

19-february-2016img_4829-bewerkt-beyoutiful-photographyby-wendy-van-hardeveld-utrecht

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren