Basics in Ondernemerschap voor Sociaal Werkers

Basisopleiding Ondernemerschap Sociaal Werk

 

“So much of starting a business or affecting change boils down to the confidence and courage to simply try.” [Simon Sinek]

 

Je hebt een idee waar je al een tijdje mee rondloopt. En nu is het tijd om jouw idee uit je hoofd te krijgen en in de markt te zetten. Het is tijd om te ONDERNEMEN! In je baan of in je eigen bedrijf.

Maar waar moet je beginnen? Waar moet je overal aan denken? Wat moet je regelen? En het allerbelangrijkste: hoe ga je betalende klanten krijgen?

 

Met dit programma “Basics in Ondernemerschap voor Sociaal Werkers” maak jij een vliegende start. Dit is de snelle en veilige route waarmee jij in 8 weken:

 • jouw idee concreet vorm geeft
 • een nieuwe product ontwikkelt en op de markt brengt
 • een stevig fundament bouwt waarmee je klanten aantrekt

In 8 weken bouw jij stap voor stap aan de fundering. Zelfs als je niet weet waar je moet beginnen, je nog geen idee hebt hoe je het moet verkopen en je geen geld hebt om te investeren. We gaan samen ontwikkelen, creëren en bouwen.

Baan of eigen bedrijf?

Ondernemen begint altijd met een idee. Jij hebt een idee, een droom. Hoe het anders kan. Hoe het beter kan.

Pas hierna komt de vraag of je dit idee binnen je baan kunt realiseren of binnen je eigen bedrijf. Je hebt namelijk een vehikel nodig om jouw idee verder te brengen. Je hebt de ruimte nodig om met je idee te experimenteren. Een klimaat waarin dat kan. Soms is dat gewoon in je baan omdat je manager je de ruimte geeft. En soms kies je voor het starten van je eigen bedrijf. Of je wilt het combineren: je baan en een eigen bedrijf.

Wat je ook kiest … zorg ervoor dat je ruimte hebt om te ondernemen. Want jouw idee en jij hebben dat nodig!

 

starter-training-nl-salespage-banner-anneke

 

De basisopleiding “Basics in Ondernemerschap” is een echt bouwprogramma waarbij we stap voor stap, steen voor steen, jouw idee omzetten naar een levensvatbare onderneming. In het programma komt elk onderdeel aan bod: van het kiezen van je specifieke klanten tot je eerste verkoop. Na 8 weken heb jij een onderneming opgezet volledig in harmonie met jouw Social Soul.

 

Herken je dit?

 • jij bent een sociaal werker
 • jij hebt je hele leven al in de non-profit gewerkt
 • nu wil jij gaan ondernemen omdat je een idee hebt wat geboren wil worden
 • je bent op zoek naar de juiste vorm die bij jou past: baan of een eigen bedrijf?
 • maar er komt zoveel op je af, je hebt geen idee waar je moet beginnen
 • of je bent onlangs al gestart maar het lukt nog niet echt om klanten te krijgen
 • je ondernemerschap is nog niet goed van de grond gekomen
 • je twijfelt of je wel de juiste keuzes maakt
 • hoe moet je jouw ondernemerschap combineren met je gezin?
 • en als je kiest voor een eigen bedrijf, kun je dan leven van je bedrijf?
 • en misschien twijfel je of je überhaupt het ondernemerschap wel in je hebt

Al deze vragen, angsten en twijfels kunnen je tegenhouden om jouw droom te leven. 

 

Dat je al deze zorgen en twijfels hebt is niet vreemd. Hoe je moet ondernemen heb je immers niet in je opleiding geleerd. En het gaat ook nog eens om kennis en vaardigheden die in schril contrast lijken te staan met je passie als sociale professional. ‘Ondernemen’ is niet het eerste wat bij je opkomt als het gaat over mensen in nood helpen.

Deze zorgen kunnen uitgroeien tot een flinke worsteling. Je twijfelt, je wikt en je weegt. Misschien wil je zelfs je plannen wel helemaal in de prullenbak gooien. Maar als je nu opgeeft blijf je hangen in je gevoel van ongenoegen …

 

 

 

Dat is precies waarom ik deze basisopleiding “Basics in Ondernemerschap voor Sociaal Werkers” heb ontwikkeld. Dit programma geeft je de kennis, de vaardigheden, de moed, de support en de juiste mindset om jouw droom om te zetten in een 100% solide onderneming volledig in harmonie met jouw Social Soul. Of je nu binnen je baan gaat ondernemen of in je eigen bedrijf, ik help je om gewoon te beginnen. Om het gewoon te gaan doen.

 

Ondernemerschap is vooral DOEN

Ondernemerschap is een houding, is gedrag. Ondernemerschap is gewoon doen. Daarom heb ik het programma ontwikkeld volgens de 10-20-70 formule en is het een echt bouwprogramma geworden:

 • 10% kennis
 • 20% reflectie
 • 70% doen

Wist jij dat sociale professionals uitstekende ondernemers zijn? Zij zijn slim, sociaal, rechtvaardig, zuinig en bovenal harde werkers. Als je deze eigenschappen aanvult met kennis over ondernemerschap en de juiste mindset, is een nieuwe ondernemer geboren: sociaal en succesvol!

Er zijn veel businesscoaches die hun klanten gouden bergen beloven. Ik ben liever eerlijk: Een bedrijf bouwen doe je niet met twee vingers in de neus. Ik help je maar jij moet het werk doen. Ik geef je dan ook geen beloftes dat je binnen een jaar een ton zult verdienen. Voor mij is dat helemaal okay. Wel krijg je mijn onwrikbare vertrouwen in jou en jouw droom. En ik weet zeker dat als jij zorgvuldig en gemotiveerd de fundering van jouw bedrijf bouwt dat je impact creëert op persoonlijk, sociaal en financieel gebied.

 

Mijn naam is Anneke Krakers

Ik heb zelf ook de transformatie gemaakt: van Sociaal Werker naar Ondernemer. In mijn banen en de laatste jaren in mijn eigen bedrijven. Ik heb het als een regelrechte worsteling ervaren. 

Ik ben een hard werkende, zelfstandige vrouw. Ik ben goed in het omzetten van ideeën in actie. Net als de meeste Sociaal Werkers. Maar wat ik me niet heb gerealiseerd is dat het ondernemerschap op veel onderdelen een ommezwaai van 360 graden betekent. Als je al lang in de non-profit zit is het heel erg lastig om opeens jezelf te moeten verkopen en dan soms ook nog je eigen geld te moeten verdienen.

 

 

 

Ik heb lang geworsteld in mijn eentje …

Ik heb lang in mijn eentje hiermee geworsteld. Als maatschappelijk werker heb ik me vaak onzichtbaar gevoeld. Als directeur van een kleine welzijnsorganisatie heb ik zoveel last gehad van de bezuinigingen en voelde ik me regelmatig uit het lood geslagen. Als zelfstandig ondernemer had ik in het begin geen idee wat ik moest doen om klanten te krijgen.

Precies op het moment dat ik dacht “Ik kan dit toch niet want ik ben maar een maatschappelijk werker en die doen dit ook helemaal niet” kwam mijn redding: in 2009 heb ik mijn eerste businesstraining gevolgd. Dit was echt mijn redding. Sindsdien ben ik blijven leren van de beste trainers en coaches die ik kan vinden om mijzelf steeds verder te ontwikkelen als ondernemer. Zodat ik nog meer Sociaal Werkers kan helpen. In 2014 heb ik zelfs mijn ‘global leap’ genomen en volgen nu ook ‘Social Worker Students from all over the world” het Basics programma.

Tweede bedrijf

Onlangs, begin 2019, ben ik een tweede bedrijf gestart. Ik voelde dat na jaren het tijd werd voor een nieuwe loot aan de stam waarin ik al mijn kennis en ervaring opnieuw vorm kan geven. Ik heb “Krakers: The Art of Seniority” opgericht. Het is een coachingsbedrijf voor executive vijftigers. Het is heerlijk om naast de succesvolle jaren in het trainen en coachen van sociaal werkers nu ook zelf weer te bouwen aan een bedrijf.

 

Kirsten zegt:

In augustus besloot ik dat het tijd was om echt te onderzoeken of ik van mijn blog ook werk zou kunnen maken. Ik heb gemerkt dat ik met mijn blog mensen geraakt heb en ik werd er erg blij van. Daar wilde ik meer van. Binnen mijn huidige werk zijn daar geen mogelijkheden in, dus dan blijft er over: voor jezelf beginnen.

Ik snak naar de vrijheid om mijn eigen creativiteit als sociale professional de vrije loop te kunnen laten gaan, te kunnen doen wat nodig is en met zelfvertrouwen andere professionals tegemoet te kunnen treden. Om dat te doen moest ik veel van mezelf overwinnen. Zichtbaar zijn, alleen handelen, gebrek aan zelfvertrouwen. Tijd om te onderzoeken of het iets voor mij zou zijn door middel van een training die echt aan zou sluiten op mijn professie en mijn persoon.

In september ben ik gestart met de Sociaal Succesvol Ondernemen Starter Training. Gedurende de training ontdekte ik ontzettend veel mooie nieuwe tools en inzichten. Door de opzet in het stappenplan heb ik een pad gelopen die steeds duidelijker werd en leidde naar het bedrijf, wat ik nu, anderhalve maand na afronding van de training heb gestart!

Dankjewel Anneke voor de mooie training, maar vooral je mooie persoonlijkheid die mij geholpen hebben het vertrouwen te vinden in mijzelf om deze stap te kunnen zetten. Ik geniet ontzettend van al het moois wat op mij afkomt en kan niet wachten op mijn eerste opdracht! Maar ik weet zeker dat die gaat komen! ~Kirsten Regtop

 

Stap voor stap bouw jij de fundering van je onderneming en komt je idee tot leven

 

stap 0

Dit is je voorbereiding waarin je stil staat bij de transformatie die je gaat maken

stap 1

Je kiest jouw specifieke klanten, jouw niche

stap 2

Je ontdekt de pijn die jij helpt op te lossen

stap 3

Je ontwikkelt jouw producten waarmee je je klanten gaat helpen

 

stap 4

Je creëert jouw unieke en persoonlijke merk

stap 5

Je maakt een plan hoe je met jouw klanten in contact komt

stap 6

Je maakt een plan hoe je met jouw klanten warme relaties bouwt

stap 7

Je maakt een plan hoe je het vertrouwen van jouw klanten krijgt

Je krijgt precies dat van mij wat jij nodig hebt om focus te krijgen, in vertrouwen je keuzes te maken en om in actie te komen.

 Je neemt iedere week 1 stap. Iedere stap bestaat uit een online module met 3 korte videolessen en een werkboek. Maar er is meer! Hieronder zie je een duidelijk en compleet overzicht van alle onderdelen van het programma:

 

Basics in Ondernemerschap
€ 450,00 (excl. 21% btw)
7 modules, 21 videolessen
werkboek
Live maandelijkse groep support sessies voor al je vragen [online] m.u.v. vakantiemaanden
1 noodtelefoontje [voor als je vastloopt]
Certificering
Ook na afloop blijvend toegang tot support meetings
Bonus: Super Bonus Toollist [bespaar duizenden euro's]
Bonus: Money Mindset Masterclass

 

BASICS Plus > Extra privé coachsessies:

Als je meer persoonlijke begeleiding van mij wilt kun je ook het BASICS Plus programma volgen met een extra pakket van 3 privé coachsessies. Dit is handig als je bijvoorbeeld nog niet weet of je gaat ondernemen in je baan of dat je een eigen bedrijf gaat starten. Of je hebt een idee maar het is nog erg vaag. Of als je het gewoon fijn vind dat ik af en toe je hand vasthoud. Wil je de extra sessies erbij boeken dan is de prijs € 900,00 exclusief 21% btw.

Voor het BASICS Plus programma met extra pakket klik je hier >>>

 

Mònica zegt: “Ik kan mijn eigen beslissingen nemen!”

Toen ik aan het BASICS programma begon was ik nog een beetje aan het rouwen over het vertrek uit mijn vorige baan. Nu heb ik daar een streep onder gezet. In mijn eigen bedrijf ben ik niet afhankelijk van anderen. Ik kan mijn eigen beslissingen nemen over mijn zaak en mijn producten. Ik kan nu op mijn manier verder gaan met mijn werkzame leven. Dat geeft me veel rust en tegelijk ook veel energie.

Het idee voor mijn bedrijf is helder geworden tijdens het BASICS programma. De mensen met wie ik erover spreek zien het allemaal wel zitten, als iets wat mensen nodig hebben. Ik durf er nu ook meer op te vertrouwen dat ik kan leven van mijn bedrijf.

Ik heb gekozen voor het BASICS programma met aanvullende mentorsessies. De mentorgesprekken met Anneke ervaar ik als een hele fijne aanvulling. ~ Mònica Ruscalleda

 

***** Ga je ondernemen vanuit je baan? Denk dan eens aan de mogelijkheid om je loopbaanbudget in te zetten. Het Basics programma is bovendien geaccrediteerd door Registerplein en levert 4,05 punten op in de vrije ruimte. *****

 

Na afronding van het Basics programma heb jij jouw idee getransformeerd naar een onderneming: solide, sociaal en soulful.

 

Jouw onderneming omvat:

 • een haarscherpe focus op jouw markt, jouw niche 
 • een samenhangend pakket van 3 producten die verkoopklaar zijn 
 • jouw unieke merk inclusief merkelementen en een keuze voor touchpoints 
 • een persoonlijke op jou (en jouw organisatie) afgestemde marketing strategie inclusief:
  • hoe jij in contact komt met klanten
  • hoe jij warme relaties bouwt
  • hoe jij het vertrouwen krijgt en uiteindelijk de deal
 • de basis voor de lange termijn waarin jij verder bouwt aan jouw ondernemerschap, jouw vrijheid en de groei van je impact

 

Susanne zegt: “Mijn eigen bedrijf is geen droom meer maar werkelijkheid.”

Mijn leven is enorm veranderd! Ik droomde er al jaren over om voor mezelf te beginnen maar er kwam iedere keer wel iets tussen. Nu heb ik doorgepakt met het BASICS programma.

Mijn eigen bedrijf is geen droom meer maar werkelijkheid. Met het BASICS programma heb ik alle puzzelstukjes op de juiste plek bij elkaar kunnen leggen.

Er zullen nog veel spannende momenten op mijn pad gaan komen maar mijn vertrouwen in mijn ondernemerschap is gegroeid. Ik heb nu gewoon zelfs 100% vertrouwen dat ik in de toekomst daadwerkelijk van mijn bedrijf ga leven!  ~ Susanne Peereboom, maatschappelijk werker 

 

 

Praktische Zaken

 • Je start wanneer jij zover bent.
 • Het programma heeft 7 modules in 8 weken (week 5 is implementatie week).
 • Mijn advies is 1 module per week te volgen.
 • Je krijgt alle modules in 1x tot je beschikking waardoor je ook vrij bent je eigen tempo te volgen.
 • De support sessies zijn op wisselende dagen en tijden om zoveel mogelijk deelnemers de gelegenheid te geven er online live bij te zijn.

 

Jelle zegt:

De klant staat namelijk centraal, daar doe je het allemaal voor, het hoort bij je werk en de werkdruk ligt vaak hoog. Dit is bij mij gaan schuren. Het maakt eigenlijk weinig uit hoe vernieuwend ik ook probeer te zijn en hoe hard ik ook werk. Aan het eind van de maand doet dit niets anders met je bankrekening.

Door mijn vlogs ben ik in contact gekomen met Anneke en inspireerde ze me door over een weg te vertellen die ook nog mogelijk zou zijn. De weg naar zelfstandig ondernemerschap. Met Anneke heb ik dit aangedurfd.

Natuurlijk had ik twijfels: Waar haal ik de tijd vandaan om dit naast mijn werk te gaan doen? Waar haal ik het geld vandaan? Zitten andere mensen wel op mijn ‘product’ te wachten? Kan ik dit wel? Ik ben tenslotte sociaal werker en geen ondernemer. Deze twijfels heeft Anneke in haar begeleiding weten weg te nemen.

Ik sta nu volledig in de startblokken om mijn eigen bedrijf te starten. Belangrijkste hierbij is geweest dat ze me continu scherp heeft gehouden over de transparantie hierover bij mijn werkgever. Aan het einde van het trainingstraject heb ik geen enkele verborgen agenda en heb ik veel ruimte gekregen van mijn werkgever om te gaan ontdekken hoe ver ik kan komen met mijn eigen bedrijf.

Gisteren kwam er een professional uit de wijk naar me toe met de vraag wanneer hij zich kon inschrijven voor mijn workshop. Toen dacht ik “wauw, ik ben echt top of mind bij deze persoon’! Het voelt als een bevestiging dat hetgeen ik in de training gedaan heb, daadwerkelijk effect heeft gehad en het smaakt naar meer!

Deze training is er echt voor sociale professionals die net als ik bomvol ideeën en inspiratie zitten en dit vanuit eigen ondernemerschap willen gaan inzetten in het werkveld. Juist die sociale professionals die niet van zichzelf zouden denken een ondernemende pet te bezitten. Dit is je kans om op een inhoudelijk sterke manier door een inspirerende en rustige persoonlijkheid, in de vorm van Anneke, begeleidt te worden op een weg naar zelfstandig ondernemen binnen het sociaal werk. De online modules zorgen ervoor dat je zelf op elk moment aan de slag kunt gaan vanuit je eigen huiskamer. ~ Jelle de Boer

 

Veel gestelde vragen

Ja zeker! Waarschijnlijk ontdek je al gauw waarom het nog niet goed loopt en kun je met de 7 stappen de nodige verbeteringen doorvoeren in je onderneming of project.

Ja, je bent van harte welkom! Als je mijn hulp nodig hebt bij het concreet maken van je plan dan adviseer ik je om de extra privé mentorsessies met mij bij te boeken.

Het zou echt fijn zijn als je wekelijks 4-6 uur beschikbaar hebt. De kennisvideo’s zijn ultra kort (3-5 minuten per video). Het programma is erop gericht dat jij daadwerkelijk de stappen uitvoert en je onderneming bouwt. En dat kost tijd. Als je helemaal geen tijd hebt kun je beter niet meedoen met het programma.

Nee, dit is geen probleem. Alle modules staan online en zijn 24/7 voor jou toegankelijk. Week 5 is bovendien een implementatieweek waarin er geen nieuwe module is. Die week kun je gebruiken om eventuele achterstand in te lopen.

Toos zegt:

Met Anneke voelde het gelijk goed. Ze heeft me de basis van het ondernemen geleerd. Dingen die ik eerder zelf over het hoofd heb gezien. Mijn grootste inzicht is dat ik ging beseffen hoe belangrijk marketing is als je succesvol wilt ondernemen.

 

Meld je nu aan!

 

Basics in Ondernemerschap
€ 450,00 (excl. 21% btw)
7 modules, 21 videolessen
werkboek
Live maandelijkse groep support sessies voor al je vragen [online] m.u.v. vakantiemaanden
1 noodtelefoontje [voor als je vastloopt]
Certificering
Ook na afloop blijvend toegang tot support meetings
Bonus: Super Bonus Toollist [bespaar duizenden euro's]
Bonus: Money Mindset Masterclass

 

Voor het Basics Plus programma met extra pakket van 3 privé mentorsessies klik je hier >>>

 

 

Heb jij nog vragen over “Basics in Ondernemerschap voor Sociaal Werkers” dan kun je me natuurlijk altijd bellen (06-42359611) of mailen.

 

Als de basis niet klopt, het fundament niet goed gelegd is, zul je nooit succesvol kunnen ondernemen. Zul je nooit met gemak en vertrouwen ondernemen.

Als je NU start, bouwen we samen de basis en ben jij in 8 weken klaar!

 

banner-st-nl-urgentie

 

Garantie

Ik geef altijd garantie! Ik sta voor 100% achter mijn programma’s. Mijn klanten zijn tevreden klanten en ik wil dat jij dit ook bent. Daarom krijg je mijn garantie: mocht je voor de start van week 2 vinden dat het programma niet aansluit bij jouw behoefte, dan kun je stoppen. Je moet dit dan wel tijdig dus voor de maandag van week 2 persoonlijk bij mij melden. Je krijgt dan jouw geld gewoon terug. 

 

Basics in Ondernemerschap
€ 450,00 (excl. 21% btw)
7 modules, 21 videolessen
werkboek
Live maandelijkse groep support sessies voor al je vragen [online] m.u.v. vakantiemaanden
1 noodtelefoontje [voor als je vastloopt]
Certificering
Ook na afloop blijvend toegang tot support meetings
Bonus: Super Bonus Toollist [bespaar duizenden euro's]
Bonus: Money Mindset Masterclass

Het Basics Plus programma met extra pakket van 3 privé mentorsessies bestel je hier >>>

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren