Ondernemerschap in organisaties en teams

“Succes is a team sport” – Simon Sinek

 

WelzijnsOrganisaties willen meer ondernemen

De urgentie is voelbaar. Maar hoe pak je dat aan?

De organisatie compleet omgooien dat kan niet en hoeft ook niet.

De eerste stap zetten wel. 

Transformeren is een proces

Een proces van overleven naar ondernemen

 

 

De wens bij veel welzijnsorganisaties om te ondernemen is heel sterk aanwezig.
Alleen de daadkracht blijkt nog niet voldoende.

De urgentie is voelbaar. Organisaties en teams willen het echt anders doen.

Aansluiten bij de Nieuwe Economie waarin ondernemerschap een cruciale rol speelt.

We zien het terug in de steden en buurten waar we werken: Buurt Coöperaties, Sociale Ondernemers, Wijkondernemingen.

 

Maar dan, hoe pak je het aan? Waar begin je?

 

Hier zie ik veel organisaties en werkers struikelen. Het is namelijk niet voldoende om te zeggen dat je meer gaat ondernemen als je vervolgens niks doet. Of zaken niet echt anders gaat aanpakken.

Transformeren is een kwestie van beginnen. Het begin is de eerste kleine stap die je als organisatie, als team zet. Jouw organisatie compleet omgooien dat kan niet en hoeft ook niet. Wel kun je vandaag de eerste stap zetten.

 

In de afgelopen 10 jaar heb ik duizenden maatschappelijk werkers geholpen om de ondernemerschap te omarmen. Ik heb een boek geschreven over marketing & branding voor maatschappelijk werkers, ben een veelgevraagd gastspreker en debuteerde als de eerste maatschappelijk werker op Twitter!

In de afgelopen twee jaar heb ik me gericht op het bieden van ondersteuning, inspiratie en kennis aan sociale werkers.

Het is mijn missie om organisaties en Sociaal Werkers te helpen om hun ondernemerschap te omarmen. Van overleven naar Ondernemen. Samen gaan we op pad.

 

 

 

 

Omarm het ondernemerschap vanuit een verlangen om het echt anders te doen.

Niet primair voor onszelf, maar omdat ondernemerschap organisaties, teams, werkers dichter bij onze klanten brengt.

Zo kunnen we nog zichtbaarder en beter bijdragen aan veilige wijken, vitale steden en een sociaal land.

Van Overleven naar Ondernemen in het Sociale Domein. De urgentie is voelbaar. Het jeukt aan alle kanten!

 

 

Een organisatie kan pas haar werk doen als voor iedereen glashelder is waar zij voor staat. Wat haar unieke positie in de markt is. Ik reik graag de helpende hand.

Een mistige organisatie wil je niet zijn.

Integendeel!

Een organisatie kan pas haar werk doen als voor iedereen glashelder is waar zij voor staat. Wat haar unieke positie in de markt is. Ik reik graag de helpende hand.

Belangrijkste oorzaak van een mistige positionering is dat veel welzijnsorganisaties een bonte verzameling zijn van doelgroepen, diensten, subsidies, potjes en projecten. We zien overal kansen en duiken overal in. Dat siert ons. Maar heeft ook als nadeel dat je mistig wordt. Een duizend-en-één-dingen-doekje dat overal voor te gebruiken is.

 

 

 

Het kennen van je afleiders betekent dat je ze ‘uit kunt zetten’. Zodat je met 100% focus, liefde en moed vandaag de transformatie kunt starten.

Een transformatie van de Grijze Muis naar een Vuurtoren die een helder licht schijnt in de regio waar jullie werken.

Een transformatieproces komt in de kern neer op het veranderen van gedrag. Dat is niet makkelijk. Nieuw gedrag moet als het ware ‘inslijten’. Opleiden is in de afgelopen jaren steeds meer maatwerk geworden en vindt steeds meer plaats ‘on the go’ zodat het nieuwe gedrag onderdeel wordt van het dagelijkse werk.

 

Dit kan ik voor jou en jullie doen!

 

Ik kan helpen bij deze transformatie in de vorm van een tijdelijke ondersteuning. Mijn focus richt zich op het veranderen van gedrag ‘on the go’ zodat het nieuwe gedrag onderdeel wordt van het dagelijkse werk. Dit is de snelste route naar daadwerkelijk resultaat.

Geen papieren tijgers. Geen urenlange vergaderingen. Niet trekken aan ‘dode paarden’.

We gaan vernieuwing en innovatie met elkaar maken en starten met de medewerkers die er zin in hebben. Die met ideeën rondlopen. Die niet bang zijn. Bij hen branden de vuurtjes al. Die vuurtjes gaan we zuurstof geven zodat ze kunnen oplaaien. Daarna gaan we het vuur doorgeven: in de organisatie maar natuurlijk ook naar buiten.

 

Dit traject verloopt langs 3 fases:

  1. het kartrekkers team formeren: vuurtjes opsporen
  2. het kartrekkers team activeren: vuurtjes aanwakkeren
  3. de rest van de organisatie en de omgeving van de organisatie erbij betrekken: vuurtjes verspreiden

Ik werk online waar mogelijk en offline waar nodig. Volop meedoen en gebruik maken van de mogelijkheden van het digitale tijdperk is voor sociaal werkers vaak een uitdaging en die wil ik graag oppakken. Al doende innoveren!

Transformeren werkt het beste door binnen je organisatie, binnen je team een plek te creëren waar innovaties kans krijgen, waar ondernemers kunnen ontwikkelen en groeien. Ik noem dit het O-team. Zie het O-team als een lab waarin geëxperimenteerd wordt. Een couveuse waarin omstandigheden optimaal zijn om te groeien. Zoek de dwarsdenkers, dromers en strategen die perfect in dit O-team passen.

Het O-team is een tijdelijk team in de organisatie die op zoek gaat naar vernieuwing, een schaalbaar en herhaalbaar businessmodel. Wil je meer weten over het O-team neem dan even contact met mij op via mail of bel mij op 06-42359611

Ben je meer op zoek naar een korte intensieve training dan is de basistraining “Hier Sta Ik Voor!” wellicht wat je zoekt. Deze training duurt 1 dag met een follow-up ‘on the go’. Lees hier meer:
https://www.annekekrakers.nl/hier-sta-ik-voor-basistraining/

Ben je alleen op zoek naar een korte workshop of presentatie? Kijk dan hier